Barça
Esports Barça 02/03/2012

Guardiola: "Que la gent estigui tranquil·la, si estem segons no és culpa dels àrbitres"

L'entrenador del Barça continua mantenint la incògnita sobre la seva renovació i continua pensant que la Lliga està molt difícil, tot i que no en culpa els àrbitres

Albert Solé
2 min
Guardiola en un entrenament del Barça / FCBARCELONA.CAT

BarcelonaPep Guardiola segueix desfullant la margarida de la renovació, i a pesar de la reunió que va mantenir aquest dijous amb Tito Vilanova, Zubizarreta i Josep Maria Bartomeu a casa de Sandro Rosell, no n'ha volgut parlar a la roda de premsa prèvia al partit contra l'Sporting de Gijón d'aquest dissabte al Camp Nou (20 h). "La reunió d'ahir és una més, i queda entre nosaltres". Després de la insistència s'ha explicat una mica més: " @page { margin: 2cm } P { margin-bottom: 0.21cm } Quan ens reunim amb el president parlem de totes les coses, i dono la meva opinió quan me la demana. Amb Zubi treballem a curt i mitjà termini, i el club ha de treballar a mitjà i llarg termini". I quan els periodistes li han preguntat si renovarà, ha reiterat: "Ja sabeu que tornaré a donar la mateixa resposta de sempre, ja ho sabreu quan prengui la decisió".

"No guanyarem la Lliga"

Pel que fa a la seva misteriosa frase de diumenge passat al Calderón i de la qual se n'han fet tantes interpretacions –"Aquesta Lliga no la guanyarem"–, Guardiola ha tallat d'arrel les especulacions: "Que la gent estigui tranquil·la, si estem segons no és culpa dels àrbitres". Malgrat tot, el tècnic segueix pensant que no guanyaran: "Perquè estem a molts punts del líder i perquè el Madrid no falla, per això ho vaig dir i segueixo pensant el mateix. I m'agrada que els jugadors no pensin igual que el seu entrenador, però jo sí que ho penso", i ha afegit: "La tovallola no la tirarem després de guanyar 13 de 16 títol, ni jugaré demà per perdre, però la distància és molta i ho veig molt i molt difícil".

Sense Messi

"A qui jugui al seu lloc li demanarem que faci el que sap fer i prou", ha dit el tècnic de Santpedor respecte a la baixa per sanció de Messi. I sobre els dies extra de descans que ha donat a l'argentí aprofitant aquesta circumstància, ha comentat: "Leo porta molt de temps amb molt d'esforç, porta el pes de ser el millor i no és fàcil; quan pots sortir del teu entorn durant un temps tornes millor que abans".

Lesions

Guardiola, a més dels tres jugadors lesionats de fa temps (Villa, Afellay i Fontàs), perd per demà Abidal i possiblement també Thiago. "Aquest any el problema que hem tingut és que hem tingut tres jugadors amb lesions molt llargues, i llavors als jugadors amb molèsties no els pots fer descansar. El futbol és l'esport més dur que hi ha, i sense tanta gent ens ha costat arribar fins aquí".

Clemente

I respecte a les crítiques de l'entrenador de l'Sporting, Javi Clemente, al joc pausat del Barça, ha dit: " @page { margin: 2cm } P { margin-bottom: 0.21cm } Jo sé quin tipus de futbol li agrada a Clemente, més directe i sense tanta transició al mig del camp. Jo si entengués que amb dues passades faig una ocasió de gol amb les meus jugadors també ho faria, però no ho sabem fer. Però nosaltres entenem que per tenir el control del partit hem de jugar d'aquesta manera".

stats