Barça
Esports Barça 06/03/2012

Guardiola: "Si els estaments arbitrals s'han sentit ofesos, molt humilment els demanem perdó"

El tècnic del Barça ha dit que subscriu les paraules de Toni Freixa del dia abans i ha defensat la directiva dient que se'ls critica quan no fan res i també quan fan

Albert Solé
2 min
Pep Guardiola entra a la sala de premsa del Camp Nou

BarcelonaPep Guardiola no ha volgut entrar a valorar excessivament la decisió de la directiva del Barça de presentar recurs per la targeta vermella a Piqué i demanar que s'aclareixi en quins casos el Comitè d'Àrbitres denuncia unes declaracions i en quins no, però sí que ha dit que subscriu tot el seu discurs, i ha afegit sobre les crítiques que ha rebut el club per dir el que va dir: "Critiquen quan fan alguna cosa i quan no la fan, sembla que no faci res bé aquesta directiva. Només va demanar que quedi clar quan s'ha de sancionar i quan no".

Pel que fa a la frase de Sandro Rosell –dit en paraules de Toni Freixa–, que la cosa dels arbitres pinta pitjor, ha dit: "En l'esport crec en els esportistes i que són els únics que poden capgirar quan les coses quan no van bé, i d'això els intento convèncer". Quan li han insistit sobre les queixes arbitrals que surten de Barcelona els últims dies, Guardiola ha comentat: "Crec que sempre ens hem comportat molt bé nosaltres. El que diguin els mitjans o gent de fora no ho podem controlar", i ha afegit: "Els altres anys la situació era la mateixa, tot que el vam guanyar ens ho vam guanyar a través del joc. Si els estaments arbitrals s'han sentit ofesos, molt humilment els demanem perdó, no els volíem molestar".

Bayer

Pel que fa al rival de demà en la tornada dels vuitens de final de la Lliga de Campions, el Bayer Leverkusen, Guardiola ha utilitzat el seu discurs habitual de respecte total i absolut al rival. "Com a bon equip alemany que és, és un equip que no dóna mai res per perdut. Sembla que no hi són i de cop comencen a fer-te ocasions de gol. Tant de bo tinguem el 70% de possessió com diu el seu entrenador, però si comencen a córrer ens crearan perill segur". Guardiola ha assegurat que tot i el 3-1 d'avantatge, "No anirem a defensar res i anirem a guanyar-nos estar als quarts de final d'una competició molt maca on et veu tot el món".

Sobre el paper de favorit del Barça en aquesta eliminatòria, el de Santpedor ha fet referència als precedents que tant li agraden: "Els dos Manchesters són els equips més poderosos econòmicament del moment i estan fora de la Champions, això demostra la dificultat d'aquesta competició".

Piqué

Sobre les declaracions de Piqué dient que la seva expulsió era premeditada, li han preguntat a Guardiola si li havia demanat a ell i als altres futbolistes que es mosseguessin la llengua: "Els jugadors ja són grans i tenen la llibertat de prendre decisions. Sobre el camp tenen llibertat per expressar-se, i també davant d'un micròfon".

Alexis

I finalment, sobre la lesió d'Alexis el dissabte i les queixes del tècnic que hagués jugat els 90 minuts amb la seva selecció el dimecres anterior, Guardiola ha comentat: "M'agraden els jugadors que volen jugar tots els partits, no m'agraden els que renuncien a anar amb la seva selecció. Però necessito molt a l'Alexis, i el trobo a faltar quan no hi és. No hi ha una relació causa efecte, però podria no haver jugat els 90 minuts, però ell volia jugar. Alexis és jove i vol ser recordat en el món del futbol i té ganes de jugar i fer-ho, però ha de saber controlar-se i ho aprendrà, és un procés normal".

stats