LLIGA DE CAMPIONS
Esports Barça 20/05/2011

Andrés Iniesta: "Que la gent no esperi que faci un gol a la final de Wembley"

Andrés Iniesta s'ha sincerat a Barça TV just abans de la final de Wembley. L'heroi de les semifinals amb el Chelsea d'ara fa dues temporades, però, adverteix que no s'imagina marcar de nou un gol històric

Redacció
2 min
Andrés Iniesta celebra el seu gol contra l'Espanyol.

BarcelonaIniesta admet que no recorda on era el 20 de maig del 1992, ja que "només tenia 8 anys. Això sí, recordo imatges, moments, el que va ser aquell dia per al barcelonisme, perquè era la primera Copa d’Europa. En aquell vestidor hi havia dos dels meus ídols: Guardiola i Laudrup. Era l'equip que a mi m'agradava per com jugava i, és clar, intentava assemblar-me a aquells jugadors en un futur”.

En ser preguntat sobre si aquest Barça és millor que el Dream Team, Iniesta afirma que "són èpoques diferents, equips diferents. Intentem agafar el millor de cada equip, ja sigui el Dream o un altre conjunt. El nostre equip és molt complet en tots els sentits, i cada any ha anat evolucionant per seguir sumant títols. No ens hem quedat enrere sinó que hem buscat d'altres reptes, noves formes de jugar, noves variants. El secret d'aquest equip és que intenta aprendre i millorar cada any”.

El jugador de Fuentealbilla recorda la final de París com "un dels pals més grans que he tingut a la meva carrera. Els quarts i les semis les havia jugat de titular. I crec que tothom va dir que havia estat a un grandíssim nivell. Va ser un pal molt fort. No m'ho esperava. Però vaig pensar que si havia de jugar ho havia de donar tot per l'equip i, afortunadament, en la segona part va canviar tot. Aquella decisió em va doldre molt”. De Roma, Iniesta recorda que va arribar mig lesionat i “va ser un pal perquè també teníem la final de la Copa del Rei i no vaig poder ni viatjar. Recordo que va ser molt intens, però també tenia la seguretat que arribaria per ajudar l'equip. No estava al cent per cent, però estic content d'haver-hi pogut ser, d'haver pogut ajudar i d'haver aconseguit la Champions. Tot l'esforç va tenir la seva recompensa”.

Iniesta creu que si l'equip "vol seguir guanyant coses ha de millorar, ha d'evolucionar, i jo crec que nosaltres ho hem fet. Hem millorat molt”. Sobre el United, afirma que "és molt compacte i, sobretot, quan es posen per davant és un equip molt incòmode, perquè es defensa molt bé i té jugadors molt ràpids a la contra, molt constants, que estan tot el partit treballant. Tenen un gran equip i quan t'enfrontes al Manchester en una final de Champions has d'estar pendent de tot”.

Finalment, Iniesta admet que no s'imagina marcant el gol de la victòria. "Si et sóc sincer, no ho he pensat i m'agradaria que la gent no ho pensés. Ja hi ha hagut dos precedents, Chelsea i la final del Mundial. I encara que anem empatats, que la gent no esperi que jo marqui, perquè no passa sempre. L'únic que m'interessa és guanyar, no si sóc protagonista o no. Només m'interessa que la Champions pugui venir a Barcelona i puguem tornar a celebrar-la”.

stats