Primera Divisió
Esports Barça 14/03/2011

Jaime Lissavetzky assegura que "el futbol espanyol està absolutament net" de dopatge

El secretari d'Estat per a l'Esport ha assegurat avui que "el futbol espanyol està absolutament net" de dopatge i que "hi ha una sèrie de controls que es realitzen amb normalitat"

Efe
2 min
Jaime Lissavetzky.

Madrid p { margin-bottom: 0.21cm; } El secretari d'Estat per a l'Esport, Jaime Lissavetzky, ha assegurat avui que "el futbol espanyol està absolutament net" de dopatge i que "hi ha una sèrie de controls que es realitzen amb absoluta normalitat que segueixen les pautes que marquen la UEFA i la FIFA".

"A mi no m'ha arribat cap queixa sobre els controls. A Espanya ens hem pres molt de debò l'assignatura de la lluita contra el dopatge i en tots els esports seguim les pautes que es marquen a nivell mundial. No hi ha diferències entre uns esports i uns altres. L'esport espanyol està a l'avantguarda en aquests aspectes", ha afirmat.

Lissavetzky ha respost així a les informacions difoses per la Cope sobre la intenció del Reial Madrid de demanar a la Federació Espanyola de Futbol (RFEF) que es realitzin controls "seriosos" a la lliga espanyola i a les insinuacions sobre possibles pràctiques sospitoses per part del club català relacionades amb el dopatge.

"No conec la petició del Reial Madrid. Desconec el tema", ha comentat moments després de signar al costat del president madridista, Florentino Pérez, al Santiago Bernabéu un conveni de col·laboració entre una fundació del Consell Superior d'Esports (CSD), que presideix, i la del Reial Madrid.

Lissavetzky ha recordat que als Estats Units "les lligues professionals no tenen signat el Codi Mundial Antidopatge", que sí van subscriure la FIFA i la FIBA, i es s'ha referit a l'anunci fet pel Barcelona sobre la possibilitat d'emprendre accions legals per les insinuacions de la cadena de ràdio.

"El Barcelona va guanyar als tribunals per una informació de Le Monde que no s'ajustava a la realitat. Jo parlo del futbol espanyol en el seu conjunt i està absolutament net. Pot haver-hi algun cas i punt final. La FIFA ha exposat les seves dades. Per a mi no existeix la polèmica mes allà de les opinions de tots que respecte", ha conclòs.

stats