BARÇA
Esports Barça 16/05/2012

Mascherano: "Per com viu la professió, Guardiola és l'entrenador que més m'ha marcat"

El migcampista del Barça respon les declaracions del tècnic del Madrid, José Mourinho: "Gràcies als gols de Messi hem guanyat la Supercopa d'Espanya, la Supercopa d'Europa i el Mundial de Clubs"

N. García
3 min
Mascherano, durant un entrenament / FCBARCELONA.CAT

BarcelonaEl jugador del Barça Javier Mascherano ha parlat en roda de premsa sobre l'adéu del tècnic, Pep Guardiola. "Guardiola deixa una etapa única al club, l'etapa més exitosa d'aquest club s'ha viscut amb Guardiola a la banqueta. I deixa un planter que encara té molt de futur, gent jove i amb ganes i gent amb experiència que ha de guiar els més joves", ha destacat.

Preguntat per què és el que li ha aportat Guardiola, Mascherano ha estat clar: "És l'entrenador que més m'ha marcat. Per la seva manera de veure el futbol, pel seu lideratge, per com afronta cada partit i per com viu aquesta professió. És un entrenador que viu la seva professió les 24 hores. Això ha fet que en algun moment hagi decidit fer un pas al costat, perquè no es pot deixar de banda la família i els sers estimats".

Precisament, Mascherano creu que el relleu a la banqueta és el millor possible. "Tito és la continuïtat d'aquest projecte. És el canvi menys traumàtic, el millor que li pot passar al Barça en aquests moments. Quan marxa un entrenador tan exitós com és Guardiola, que pugui agafar les regnes el segon, que també és part dels èxits. Amb el seu estil i els seus canvis, la línia futbolística serà la mateixa i això és molt important per al club", ha comentat.

El migcampista argentí ha assegurat que és feliç al Barça i que ara per ara, no es planteja canviar de club. "Estic molt feliç i no em plantejo marxar. Jo vull quedar-me, però el club sabrà què vol fer amb mi. No penso en si mereixo un contracte nou, tinc contracte fins el 2014, però si en el futur puc signar-ne un altre, benvingut sigui. Per part meva no hi haurà cap objecció. Retirar-me aquí? No m'imagino el que pugui arribar a passar en un futur tant llunyà. Cal gaudir el dia a dia, acabar aquesta temporada i arrencar la vinent amb moltes ganes i arribar amb opcions a tots els títols", ha raonat.

Preguntat sobre si Alves és un jugador insubstituïble, Mascherano ha afirmat: "Alves és el millor lateral dret del món. No només pels números, sinó pel caràcter. El futbol és un esport de contagi i jugadors com Pedro i Alves són dels que els veus i et negues a córrer 10 o 20 metres més, no et pots negar quan veus què fan ells".

La final de Copa, contra l'Athletic de Bielsa

Mascherano ha parlat també de Marcelo Bielsa, el tècnic de l'Athletic Club –el rival a la final de la Copa del Rei del dia 25 de maig–, amb qui va coincidir: "Bielsa em va donar la possibilitat de jugar a la selecció argentina. Això ho guardo com un record meravellós. Com a entrenador, sap sempre treure el 100% de cada jugador. No sé com ho fa, però quan agafa els jugadors, ells rendeixen al màxim de les seves possibilitats. Això és el que marca la diferència entre Bielsa i la resta d'entrenadors".

I sobre en què s'assemblen Guardiola i Bielsa, l'argentí ha dit: "Sempre pensen en la porteria rival abans que en la pròpia porteria. I mai deixen de banda els seus pensaments. Més enllà que l'equip pugui patir riscos en algun moment, mai canvien la filosofia, sempre van a l'atac. No trair els teus pensaments és fonamental". Respecte les diferències, Mascherano només ha apuntat una: "Pep és una mica més proper al jugador; Marcelo ho organitza d'una altra manera, tot i que en vuit anys, crec que ell també ha canviat una mica la seva manera de treballar".

La Pilota d'Or per a Messi

El migcampista argentí no ha volgut parlar de les declaracions del tècnic del Reial Madrid, José Mourinho, però sí que ha respost. "No valoro les declaracions de Mourinho. L'any passat sí que valien els 46 i aquest any els 50 de Messi no valen per a res. Però no, no he de dir res", i ha afegit: "Gràcies als gols de Messi hem guanyat la Supercopa d'Espanya, la Supercopa d'Europa i el Mundial de Clubs. Però cadascú té la seva opinió, i és perfecte".

"La pilota d'or l'escullen els jugadors i els tècnics. Si això no és justícia, no sé què deu ser. Voten companys de professió i guanyarà el que més vots rebi. És simple i transparent. Per amistat i perquè crec que és el que és, Leo el mereix. Ha aconseguit 72 gols en una temporada, no només 50 a la Lliga. Estem parlant d'un noi que després de 70 o 80 anys, ha superat un rècord. Què millor premi que donar-li la Pilota d'Or", ha conclòs.

stats