Barça
Esports Barça 28/09/2011

Joan Laporta i els seus directius es plantegen convocar una assemblea extraordinària

Segons avança el programa de ràdio 'Sin Concesiones' de RKB, pretenen convocar una nova assemblea recollint signatures per tornar a votar l'acció de responsabilitat

Efe
2 min
L'expresident del FC Barcelona Joan Laporta.

BarcelonaL'expresident del FC Barcelona, Joan Laporta, i els directius que van completar al seu costat els seus set anys de mandat, s'estan plantejant iniciar una campanya de recollida de firmes per forçar la convocatòria d'una assemblea extraordinària i tornar a votar l'acció de responsabilitat.

Segons ha revelat el programa "Sin Concesiones", de l'emissora RKB, Laporta i la seva junta estarien estudiant aquesta possibilitat per aconseguir que els socis compromissaris votessin de nou sobre l'acció social de responsabilitat aprovada a l'assemblea de 2010.

A la citada assemblea, els socis van autoritzar a l'actual junta directiva del FC Barcelona, presidida per Sandro Rosell, a presentar una demanda contra Laporta i els seus directius pels 47,6 milions d'euros de pèrdues que la seva junta suposadament va acumular entre 2003 i 2010. Per poder forçar la convocatòria d'una assemblea extraordinària, els estatuts del FC Barcelona exigeixen el suport del 10 per cent de la massa social, que actualment és de 175.000 socis (o del 30 per cent dels compromissaris). Laporta, per tant, necessitaria reunir unes 17.500 firmes per aconseguir el seu propòsit.

D'aquesta manera, l'exdirigent barcelonista intenta parar un segon cop econòmic. El primer, el que havia de portar a l'embargament dels seus béns a partir d'aquest divendres, 30 de setembre, sembla que finalment podrà esquivar-lo. Vicenç Pla, el soci que va guanyar una demanda contra ell i els seus directius en la qual els exigia la prestació d'un aval de 23,2 milions d'euros (el 15 per cent del pressupost) per seguir dirigint el club a partir de 2006, retirarà demà la petició de l'execució provisional d'aquesta sentència.

Laporta i els seus set directius afins, els que van estar al seu costat durant els dos mandats (Alfons Godall, Jaume Ferrer, Alfonso Castro, Joan Boix, Josep Cubells, Rafael Yuste i Albert Perrín) no hauran d'avalar 2,9 milions d'euros per cap, almenys fins que es pronuncia sobre el cas el Tribunal Suprem. Les reiterades manifestacions del tècnic del Barcelona, Pep Guardiola, en defensa de Laporta i la seva junta ha creat un corrent favorable al fet que l'expresident i els seus directius no siguin embargats per la seva gestió al capdavant del club en ares a aconseguir la unitat del barcelonisme. Sembla que, de moment, així serà.

stats