Esports Barça 18/02/2013

Joan Oliver admet que Soriano va demanar controlar els correus electrònics de treballadors i directius del Barça perquè "hi havia fuga d'informació"

L'exdirector general del club assegura en declaracions a RAC 1 que "mai" es va reunir amb cap agència de seguretat, però admet "l'error" d'encarregar els informes sobre tres vicepresidents pensant que ells ho sabien

Ara
2 min
Joan Oliver al costat de Joan Laporta. Oliver va ordenar que quatre vicepresidents fossin espiats sense el seu consentiment i el del mateix Laporta.

BarcelonaL'exdirector general del FC Barcelona, Joan Oliver, ha reconegut que Ferran Soriano va encarregar el 2006 controlar els correus electrònics de directius i treballadors del club. Ho ha admès en declaracions a 'El món a RAC1', en què ha explicat que, en aquell moment, es va considerar que hi havia "fuga d'informació" confidencial des de dins del club que podia ser "perjudicial" per a algunes "gestions" del club.

Oliver, que s'ha desmarcat d'aquesta decisió, ha recordat que ell va assumir el càrrec de director general del club el 2008, i ha assegurat que, amb la seva entrada, es va "desactivar" aquest sistema de control. Sí que ha reconegut, com ja va fer en el seu moment, que ell va ser el responsable dels tres informes que es van encarregar a l'agència Método 3 sobre quatre vicepresidents del club (Jaume Ferrer, Joan Boix, Joan Franquesa i Rafael Yuste), però ha recordat que va ser a petició d'un d'ells, en concret, de Joan Franquesa. Oliver ha assegurat que ell "mai" es va reunir "amb cap empresa de seguretat", i ha remarcat que, en aquell moment, "qui decideix a qui s'encarreguen els informes de seguretat és Xavier Martorell". Tanmateix, sí que ha admès "l'error" d'encarregar els informes sobre tres vicepresidents pensant que ells ho sabien: "Vaig cometre un error. Em pensava que els vicepresidents del Barça sabien que se'ls feien els informes".

Les declaracions d'Oliver arriben l'endemà que el programa 'Tot gira', de Catalunya Ràdio, tingués accés a dos documents de la Fiscalia Superior de Catalunya que demostrarien la instal·lació d'una plataforma informàtica per tenir controlat el correu electrònic que sortia i entrava de les oficines del club entre el 2005 i el 2008. De fet, la Fiscalia observa possible responsabilitat penal en el cas de Ferran Soriano i Joan Oliver.

Soriano es considera en aquesta investigació com un dels responsables de contractar aquest servei que espiava els correus electrònics de tots els treballadors del club. En el cas de Joan Oliver, es parla del seu paper en la investigació de quatre vicepresidents del club. Ara, la Fiscalia traslladarà el cas a la Fiscalia provincial per estudiar els casos de Soriano i Oliver com a responsables d'aquestes decisions.

stats