BARÇA
Esports Barça 11/05/2011

L'Ajuntament crida al civisme si el Barça es proclama campió

El consistori no vol que es repeteixin els incidents que es van produir la setmana passada, quan es van detenir 20 persones i 30 més van resultar ferides

Agències
2 min

BarcelonaL'Ajuntament de Barcelona ha fet una crida al civisme als milers d'aficionats que podrien concentrar-se aquesta nit als voltants de la plaça Catalunya i la font de Canaletes si el Barça es proclama campió de Lliga aquest vespre. L'Ajuntament vol evitar incidents com els que es van produir la setmana passada durant la celebració del pas a la final a la Lliga de Campions, que es va saldar amb una vintena de detinguts i una trentena de ferits lleus. Guàrdia Urbana i Mossos d'Esquadra es desplegaran seguint el dispositiu preventiu habitual, en coordinació amb el Servei d'Emergències Mèdiques.



Per prevenir incidents i facilitar la mobilitat dels concentrats, la Guàrdia Urbana ha establert un dispositiu preventiu de seguretat al centre de Barcelona per poder acollir els milers de persones que podrien concentrar-se després del partit contra el Llevant. En col·laboració amb diversos mitjans de comunicació, l'Ajuntament pretén convertir la plaça Catalunya en el gran centre de celebració de la consecució de la Lliga per part del Barça. Una gran pantalla emetrà continguts audiovisuals després del partit vinculats amb el futbol i el Barça.

Perímetre de seguretat i transport públic

Per facilitar la mobilitat de persones, la policia local prohibirà aparcar als voltants de la plaça Catalunya, als carrers Pelai, Fontanella, ronda de Sant Pere, passeig de Gràcia, rambla Catalunya, la Rambla i Gran Via de les Corts Catalanes. A més, el consistori reforçarà el servei de neteja, habilitarà WC mòbils i es retiraran preventivament contenidors i bicicletes de les parades del servei de Bicing a la zona de seguretat. El consistori recomana també que la gent es desplaci en transport públic o a peu per celebrar la victòria. El metro estarà obert en el seu horari habitual fins a mitjanit, encara que podria ampliar-se en funció de les necessitats de mobilitat i seguint les directrius del Centre de Coordinació.

stats