Barça
Esports Barça 03/03/2011

Laporta i set exdirectius més del Barça hauran de presentar un aval de 23 milions d'euros a la LFP

El Barça ha confirmat la notícia avançada per la ràdio RKB, que el jutjat 24 de 1a instància de Barcelona ha donat la raó al soci que els va denunciar el 2006

Albert Solé
2 min
Laporta, abans de declarar en el judici entre David Villa i el seu antic representant, José Luis Tamargo.

BarcelonaEl portaveu del Barça, Toni Freixa, acaba de confirmar la notícia que havia avançat la ràdio RKB sobre que el jutjat 24 de 1a instància de Barcelona obliga a Joan Laporta i a set exdirectius més de la seva època, els que van estar amb ell del 2003 al 2010 (Alfons Godall, Alfonso Castro, Joan Boix, Josep Cubells, Rafael Yuste, Albert Perrín i Jaume Ferrer), a presentar un aval de 23 milions d'euros a la Lliga de Futbol Professional (LFP) abans de dos mesos, si no volen que els embarguin els béns. El jutge ha fallat avui a favor de la denúncia que va presentar el 2006 el soci del Barça Vicenç Pla.

La història va començar quan el 2003 Joan Laporta guanya les eleccions, pren possessió del càrrec el 22 de juny, i la seva junta tanca els comptes de l'últim any de Joan Gaspart amb 167 milions d'euros de deute. Ells en aquell moment no van considerar que haguessin d'avalar el seu primer pressupost a la LPF –tal com indica la llei de l'esport– perquè creien que el deute era de Gaspart, i la LFP no els ho va exigir mai. Però el 2006 un jutge li va donar la raó a un soci que havia denunciat que si Laporta va prendre possessió el 22 de juny de 2003, aquells 8 dies que faltaven fins el 30 de juny, que és quan acaben els exercicis en el futbol, havien de comptar com un any sencer, i per tant, Laporta estava obligat a convocar eleccions aquell mateix any. L'ara diputat del Parlament ho va fer, i va ser reescollit perquè cap altre precandidat va presentar prou signatures per convertir-se en candidat. Va ser llavors quan un altre soci, Vicenç Pla, va presentar una altra denúncia contra la junta de Laporta perquè si aquells 8 dies van comptar com un any, les decisions que van prendre durant aquests dies són imputables a ells.

La denúncia de Vicenç Pla va ser desestimada primer pel jutjat de primera instància, però va ser recorreguda a l'Audiència de Barcelona, i aquesta, just fa un any, va resoldre que Joan Laporta i els directius que continuaven a la junta des de 2003 sí que haurien d'haver avalat llavors, i marcava la xifra en 23 milions d'euros. Joan Laporta i aquests set exdirectius sempre han defensat que aquelles pèrdues no eren imputables a la seva gestió, i fa un any van recórrer la sentència de l'Audiència al Tribunal Suprem.

Avui, però, el jutjat 24 de primera instància ha fet un auto en el que obliga a Laporta i als set exdirectius a presentar l'aval abans de dos mesos amb el perill de de ser embargats si no ho fan, tot i que Laporta també pot recórrer aquest auto.

Encara que aquest auto no té res a veure amb l'acció de responsabilitat que presentarà finalment el mes de que ve el Barça contra la gestió de Laporta, si al final aquesta és favorable al Barça, el jutge executarà aquest aval de 24 milions.

stats