BARÇA
Esports Barça 24/05/2011

Lucescu i Solbakken, víctimes del Barça a la Champions, auguren una final espectacular

L'entrenador del Xakhtar Donetsk i el del Copenhaguen han pronosticat una final espectacular entre el Barça i el Manchester United, després d'haver-se enfrontat aquesta temporada a l'equip blaugrana

Efe
2 min
Mircea Lucescu.

BarcelonaL'entrenador del Xakhtar Donetsk, Mircea Lucesu, i el del Copenhaguen, Stale Solbakken, han pronosticat una final de la Lliga de Campions espectacular entre el Barça i el Manchester United, després d'haver-se enfrontat aquesta temporada a l'equip blaugrana.

"El Barcelona té jugadors molt hàbils i una bona organització. El seu fort és la possessió de la pilota. Controla la direcció i el ritme dels partits. El seus jugadors saben exactament el que han de fer", ha dit Lucescu, en declaracions a Uefa.com.

El tècnic del Xakhtar, eliminat pel Barça a quarts de final després de perdre (5-1) al Camp Nou i a Ucraïna (0-1), creu que el Manchester United "és un equip millor construït físicament, amb jugadors ràpids que poden jugar un futbol directe". "Són molt perillosos quan s'incorporen a l'atac ràpidament i a la contra. Aquest poder podria ser decisiu en aquest partit i a més el Manchester compta amb l'avantatge de jugar a Anglaterra", ha afegit després d'admetre que la Lliga de Campions "és més espectacular cada any i molt emocionant per als clubs".

Lucescu també ha destacat l'experiència de l'entrenador del Manchester, Alex Ferguson, que "ho ha guanyat absolutament tot i és un exemple per a altres entrenadors", i la dedicació de Pep Guardiola, que "va créixer al Barça i va passar la major part de la seva carrera com a jugador al club i comparteix la seva filosofia".

"Lionel Messi ha sigut el jugador estrella durant el torneig. Ha estat fantàstic, increïble. El mateix es podria dir de Cristiano Ronaldo i de Wayne Rooney. Són tres jugadors d'atac que han deixat unes sensacions molt bones", ha afegit.

Per la seva banda, l'entrenador del Copenhaguen, Stale Solbakken, que es va enfrontar al Barça a la fase de grups de la competició, recorda amb satisfacció l'empat que el seu equip va aconseguir a Dinamarca (1-1) després de perdre al Camp Nou (2-0).

"Gaudim molt dels nostres partits amb el Barça, tot i que se'ns van fer molt llargs. Quan pensi en la nostra campanya ho faré amb gran orgull, per a nosaltres probablement el moment àlgid va ser l'empat, 1-1, amb el Barça", ha dit després aventurar que a la final el Barça tindrà "un 65 o un 70 per cent la possessió de la pilota".

"El United sortirà amb un esquema de 4-5-1 i tractarà de ficar alguns homes per darrere de la defensa del Barcelona quan tingui l'oportunitat. El Barcelona no ho tindrà fàcil, ja que el United té un centre del camp fort, crec que serà capaç d'aguantar els centrecampistes rivals", ha comentat.

El tècnic del conjunt danès s'ha referit també al paper decisiu que pot tenir Leo Messi. "Ell sempre està preparat per fer alguna cosa impredictible. Sembla que està descansant mentre els altres treballen però de sobte entra en acció i llavors és molt complicat parar-lo", ha conclòs.

stats