Lliga de Campions
Esports Barça 17/12/2010

El Barça coneixerà a les 12 hores el rival per a vuitens de final de la Champions

L’Arsenal, la Roma, l’Inter, l’AC Milan, l’Olympique de Marsella i el Lió són els possibles rivals del FC Barcelona

Redacció
2 min

BarcelonaEl Barça coneixerà avui al migdia, a la seu de la UEFA a Nyon (Suïssa), quin serà el seu rival als vuitens de final de la Champions. L’Arsenal, la Roma, l'Inter, l’AC Milan, l’Olympique de Marsella i el Lió són els possibles rivals.

Quan les càmeres de televisió enfoquin Sir Bobby Charlton haurà arribat l’hora de la veritat a Nyon. I és que l’excampió del món anglès el 1966 serà l’encarregat d’extreure les butlletes amb els noms dels equips que es veuran les cares a la ronda dels vuitens a la Champions League. 

L’acte començarà a les 12 hores.

Els rivals del FC Barcelona poden ser sis: tres italians (Inter, AC Milan i Roma), dos francesos (Olympique de Marsella i Olympique de Lió) i un anglès (Arsenal). Tots van acabar segons de grup en l’última fase de la competició.

Els sis són rivals d’entitat. L’Inter d’Eto’o i Motta és el vigent campió d’Europa i l’últim equip que ha batut el Barça a Europa; l’AC Milan de Ronaldinho i Ibrahimovic comanda l’actual Serie A amb força autoritat, i la Roma és un dels equips més incòmodes d’Itàlia. L’Arsenal anglès ja va enfrontar-se al Barça en els quarts de final de la darrera Champions, mentre que els dos francesos, els equips que Josep Guardiola volia evitar, són segurament els més físics de la competició. 


L’equip blaugrana evita, doncs, un total de nou rivals: el València (per ser de la mateixa lliga), el Copenhaguen (per haver estat al mateix grup) i els altres set guanyadors de grup, que són el Tottenham, el Schalke 04, el Manchester United, el Bayern, el Chelsea, el Reial Madrid i el Xakhtar Donetsk. 

Aquest divendres se sortejaran només els vuitens de final.

També s’acabaran de decidir les dates en què s’hauran de jugar: l’anada serà el 15/16 o bé el 22/23 de febrer i la tornada serà el 8/9 o el 15/16 de març. En qualsevol cas, la tornada es disputarà sempre al Camp Nou. Un cop conclosa aquesta fase, hi haurà un nou sorteig en què quedaran definits els quarts i les semifinals. 


Els últims rivals del FC Barcelona en la fase de vuitens han estat l’Stuttgart alemany, l’Olympique de Lió francès, que podria tornar a tocar, i el Celtic de Glasgow escocès. En tots tres casos, l’equip va passar de ronda. L’últim cop que el Barça va caure als vuitens va ser ara fa quatre anys, la temporada 2006-07, contra el Liverpool.

stats