Barça
Esports Barça 30/08/2012

La premsa de Madrid lloa el conjunt blanc, i la de Barcelona planya l'equip blaugrana

Mentre a la capital de l'Estat parlen de "Supertítol" ('As') o "Triple corona de Mourinho" ('Marca'), a Catalunya destaquen que "Continuen a cinc" ('Sport') o "Sense Premi" ('Mundo Deportivo')

Ara
2 min

BarcelonaLa Supercopa d'Espanya se la va endur el Madrid, però el títol ha deixat dues lectures ben diferents de l'enfrontament de tornada que es va disputar aquest dimecres al Santiago Bernabéu. Mentre a la capital de l'Estat lloen el joc dels de Mourinho i la importància de la copa, a Catalunya planyen el conjunt de Tito Vilanova.

"Sense Premi", titula 'Mundo Deportivo' en una portada en què es veu Messi intentant regatejar Sergio Ramos. El rotatiu també fa referència als errors del Barça a la primera part i al domini dels de Vilanova en la segona.

A la crònica, aquest diari titula: "No passa res, segueixen a cinc". I també destaca la confirmació de Messi com a millor jugador del món, la gran actuació de Víctor Valdés i el bon debut de Song sota el titular "Esperit de campions".

D'altra banda, el diari 'Sport' mostra en portada els jugadors dels dos equips saludant al final del partit i titula: "Com va dir Mourinho, millor la Lliga que la Supercopa". "Lliçó d'orgull al Bernabéu" és el títol del reportatge d'aquest diari sobre el partit, en el qual destaca el respecte dels jugadors blaugranes en quedar-se a la gespa fins que Casillas va aixecar la copa, els errors defensius en la primera part i l'orgull de l'entrenador cap als seus jugadors per la bona imatge mostrada al terreny de joc.

Pel què fa a 'El 9 esportiu', el titular de portada és "Amb el cap ben alt", amb una fotografia de Leo Messi intentant regatejar un futbolista del Reial Madrid. "El Barça perd la Supercopa en un inici de partit desastrós, però tot i jugar amb 10 es refà i Messi té el títol a les seves botes en el temps afegit".

En canvi, la premsa esportiva editada a Madrid destaca la gran primera part del conjunt blanc, que els va fer mereixedors del títol. "Supertítol", publica el diari 'As' a la portada, on es veuen els jugadors del Reial Madrid amb el trofeu a les mans.

"Un Madrid supergran", "La vida és blanca" i "La música trencada" són els titulars que tria aquest diari per a la seva crònica, en la qual destaca la gran actuació dels porters Casillas i Valdés, la importància de l'expulsió d'Adriano i el gran joc dels de Jose Mourinho durant la primera mitja hora.

El diari 'Marca' mostra a la portada la mateixa foto dels madridistes celebrant la victòria sota el titular: "El Madrid colpeja primer".

Aquest diari fa especial èmfasi en la "triple corona de Mourinho" per haver aconseguit ja la Lliga, la Copa i la Supercopa d'Espanya. També destaca que és el primer títol de Luka Modric com a jugador blanc i la bona actuació de Casillas i Valdés en una crònica titulada "El Madrid torna a brillar".

A més, 'Marca' destaca el rècord golejador de Messi, que amb 15 dianes es converteix en el màxim anotador del Barça en els duels contra el Madrid, i la ratxa de Cristiano Ronaldo, que amb el gol d'ahir suma cinc "clàssics" consecutius veient porteria.

stats