Barça
Esports Barça 11/07/2011

Menotti: "El 99'9% dels entrenadors volen ser Guardiola, però la majoria no sap com es fa"

L'exentrenador del Barça considera que Leo Messi pot ser el cinquè rei del futbol (després de Di Stéfano, Pelé, Cruyff i Maradona), però que encara li falta temps

Redacció
2 min
Menotti, durant la seva etapa com a seleccionador mexicà.

BarcelonaCésar Luis Menotti, el que va ser entrenador del Barça a la dècada dels 80, ha assegurat que el Barça de Pep Guardiola l'equip amb el que més gaudeix veient jugar a futbol. Tant és així que ha explicat que "el 99'9% dels entrenadors envegen el futbol del Barça, tots volen ser Guardiola, però la majoria no sap com es fa".

En una entrevista concedida al diari El País, l'actual entrenador del Barça diu que tot és mèrit dels jugadors, però Menotti no s'ho "creu", perquè el joc del Barça "és fruit d'entrenament i tenir les idees clares. Qui era Piqué abans de Guardiola? Qui era Pedro? Qui era Busquets? Ni tan sols Iniesta era titular. Va tenir una mica de sort amb l'herència de Rijkaard, però mentiria si digués que Guardiola és Guardiola pels jugadors".

De totes maneres, el que va ser entrenador del Barça també assegura que ell va ser "el primer" que va intentar jugar amb aquest estil però que l'afició els "xiulava per fer massa passades".

El que va ser entrenador del Barça a la dècada dels 80 ha comparat el Barça del de Santpedor i el Madrid de Mourinho, i ha dit que els blancs "poden fitxar més i més, i al final els tindrà a tots i guanyarà; però el 5-0 del clàssic és per a tota la vida. Un equip pot guanyar 5-0 al marcador però 1-0 al joc. El Barça va guanyar 5-0 al marcador i 8-0 al joc. Em poso a pensar i no trobo un partit com aquell. Va matar a Mou per a tota la vida".

Pel que fa als noms propis, Menotti ha parlat de Leo Messi, a qui ha assenyalat com el jugador que pot ser "el cinquè rei" després de Di Stéfano, Pelé, Cruyff i Maradona. "Estem esperant al cinquè, que pot ser Messi o no. De moment és el que està més a prop, però no li donaràs la corona a algú després de només cinc anys. Per donar-li la corona s'hauria de veure'l jugar fora del Barça, com va fer Maradona amb el Nàpols, que va convertir una banda en una orquestra". De totes maneres, el tècnic ha avalat el seu compatriota assegurant que "ha madurat": "Abans agafava la pilota i volia guanyar el partit tot sol, i ara fa assistències, combina amb els seus companys".

L'entrenador també s'ha referit a Busquets com un "crack d'una espècie desapareguda" i l'ha comparat amb Pelé, que "quan sembla que rematarà de cap s'aixeca una mica més i l'atura amb el pit; mai no saps què farà".

Menotti ha assegurat que li agradaria tornar a entrenar però que no ho faria a l'Argentina.

stats