Futbol
Esports Barça 05/12/2011

Messi, Cristiano Ronaldo i Xavi, finalistes de la FIFA Pilota d'Or de 2011

Guardiola, Mourinho i Ferguson competiran per ser el millor tècnic, i Messi, Neymar i Rooney, pel millor gol de l'any 2011

Albert Solé
1 min
Leo Messi marca el seu gol davant Cristiano Ronaldo, de genolls.

BarcelonaLeo Messi, Cristiano Ronaldo i Xavi Hernández són els tres finalistes a la Pilota d'Or del 2011. La revista France Football i la FIFA, organitzadors del trofeu, ho han fet públic aquest matí. La presència de Messi i Cristiano estava cantada, però el tercer finalista era una incògnita perquè, a priori, hi havia força candidats. La presència de Xavi Hernández per segon any consecutiu al costat dels dos colossos del futbol mundial reforça la seva grandesa i importància. Dels tres finalistes, Messi i Xavi repeteixen respecte a l'any passat, i Ronaldo ocupa la plaça d'Iniesta.

El Barça tenia 8 jugadors entre els 23 candidats finals, dels quals ha sortit aquesta llista de tres noms. El guanyador de la Pilota d'Or de 2011 no es coneixerà fins al proper 9 de gener, en una gala a Zurich.

Pel que fa al millor gol de 2011, el gol Puskas de la FIFA, el gol de Messi contra l'Arsenal als vuitens de la Champions és un dels tres finalistes, al costat d'un de Neymar contra el Botafogo i l'espectacular xilena de Rooney en un partit contra el Manchester City.

En la categoria de millor entrenador de l'any, Guardiola i Mourinho tornaran a competir al costat d'Alex Ferguson, del Manchester United.

stats