Barça
Esports Barça 30/01/2012

Messi: "Amb Guardiola he après a jugar tàcticament, que és el que necessitava el meu joc"

L'argentí parla de la seva evolució com a futbolista, en què l'ha ajudat Guardiola, i confessa que afronta cada temporada "amb l'objectiu d'aconseguir alguna cosa, sense comparar el nivell de l'any anterior"

Ara
2 min
Portada de larevista 'Time'.

BarcelonaEn una entrevista amb a la revista TimeTime, Leo Messi parla de la seva incansable ambició. "Cada any començo amb l'objectiu de mirar d'aconseguir alguna cosa, sense comparar quin va ser el rendiment de la temporada anterior. Per mi, el que ha passat, ha passat, i sempre miro endavant. No hi ha temps per aturar-se i pensar en el que ha passat. Quan em retiri, ja m'aturaré a pensar en això".

L'argentí parla en els mateixos termes de la seva evolució com a futbolista: "Cada any he crescut una mica més, he millorat. Amb Guardiola he après a jugar tàcticament, que era el que més necessitava el meu joc". Messi diu que és "molt competitiu" i que se sent molt malament quan perd.

Sobre la seva vida tranquil·la, diu que sempre ha sigut així i que "res no ha canviat des que era jove". "Sempre he tingut clar que volia ser professional i que, per ser-ho, calia sacrificar-se. Ho vaig fer quan vaig deixar l'Argentina, deixant la meva família per començar una nova vida. He canviat els meus amics, la meva gent. Tot. Però tot el que he fet, ho he fet pel futbol, per aconseguir complir un somni. Per això no me'n vaig de festa".

Fent referència a la seva experiència a La Masia, Messi assegura que el va ajudar després d'abandonar el seu país. "Allà vaig viure moments molt feliços perquè convivia molt temps amb nois com jo i la relació entre nosaltres es va fer molt forta".

Messi també parla de la seva rivalitat amb Cristiano Ronaldo: "La meva mentalitat és mirar de guanyar cada any alguna cosa més. No em comparo amb Cristiano ni amb cap altre futbolista". Del portuguès diu que "És una bona persona, un bon jugador, que aporta moltes coses al Madrid. És dels que poden decidir un partit en un moment". L'argentí nega que es fixi en si Cristiano marca o no i assegura que només mira "què ha fet el Madrid" perquè és amb qui s'estan jugant la Lliga.

stats