Barça
Esports Barça 10/12/2011

Messi-Pepe o Cesc-Marcelo són alguns dels miniclàssics que també es jugaran aquest vespre

L'enfrontament entre el Madrid i el Barça d'aquest vespre tindrà duels interns vibrants entre jugadors que ja fa algunes temporades que se les tenen sobre la gespa

Natalia Arroyo
2 min
Leo Messi celebra el gol que ha aconseguit contra el Llevant.

BarcelonaAl Santiago Bernabéu, el Barça intentarà que el partit es jugui al més col·lectivament possible perquè sap que és en la força del seu joc global i coral on més pot marcar la diferència i derrotar un Reial Madrid que viu més de les individualitats. Tot i així, Guardiola no podrà evitar que en determinades zones del camp hi hagi batalles internes entre futbolistes.

Messi vs. Pepe

La temporada passada, Mourinho va dissenyar un pla concret per frenar l'argentí amb un marcatge enganxifós i agressiu de Pepe, que va arribar fins i tot a abandonar la posició de central per incrustar-se com a migcentre i parar Messi molt més lluny de la porteria. Enguany el portuguès jugarà darrere, fent parella amb Sergio Ramos, però continuarà molt pendent dels moviments de l'argentí, que sempre ha trobat la manera de superar-lo.

Alves vs. Cristiano

Un altre dels grans duels del dia serà el que protagonitzaran Alves i Cristiano Ronaldo, si Mourinho decideix que la seva figura jugui per aquella banda. El portuguès surt sempre especialment motivat contra el Barça, però topa amb un Alves també endolladíssim, que li guanya tots els un contra uns. El lateral brasiler acostuma a censurar-se les curses per banda per poder defensar millor les accions de Cristiano, que si veu que no supera el duel personal amb Alves, acaba frustrant-se.

Cesc vs. Marcelo

A la tornada de la Supercopa d'Espanya al Camp Nou, el lateral madridista va escombrar Cesc per darrere, en una falta duríssima que va començar la tangana de la polèmica. Sembla segur que el d'Arenys sortirà d'inici al Bernabéu i podria repartir-se amb Messi les funcions d'extrem dret i davanter centre. Si Cesc cau a la banda, se les tornarà a veure amb Marcelo, en un duel que s'endurà el que sigui capaç de jugar amb el cap més fred. Si el Madrid necessita Marcelo en defensa, cosa que han de forçar Cesc i Messi, haurà de limitar les seves incorporacions per banda, la qual cosa fa menys perillós el Madrid.

Busquets vs. Xabi Alonso

Que el partit no s'adormi ni s'acceleri més del compte, corre a càrrec de Busquets i Xabi Alonso, els dos migcentres responsables de gestionar el temps i ritme del partit. Amb l'ajuda de Xavi, Busquets intentarà que sigui el Barça qui mani en el partit, qui controli amb contundència la possessió de la pilota i les transicions defensives. Per la seva part, l'ex del Liverpool haurà d'interpretar el partit per sacsejar-lo quan més convingui als interessos d'un Madrid que vol descontrolar el joc i dur el duel a una anada i tornada molt física.

Valdés vs. Casillas

Tot i que no hi haurà cap jugada en què es trobin cara a cara tots dos, pels seus guants passa bona part de l'èxit o fracàs del partit. Internacionals amb la selecció, Valdés i Casillas es tornen a citar per demostrar qui dels dos està més en forma. Serà un dels partits en què tindran més feina i hauran de respondre amb seguretat quan els arribi l'ocasió, perquè tots dos són conscients que qui primer aconsegueixi desfer l'empat a zero, tindrà moltes opcions d'endur-se la victòria.

stats