Barça
Esports Barça 02/04/2011

Jornada rodona pel Barça, que deixa el Madrid a vuit punts

Els de Guardiola superen el Vila-real amb el gol de Piqué i deixa mig sentenciada la Lliga, deixant al Madrid, que ha perdut contra l'Sporting, a vuit punts.

Nuria García
2 min
Els jugadors del Barça celebren el gol aconseguit al Madrigal per Piqué.

BarcelonaEl Barça busca donar un cop a la Lliga amb els tres punts del Madrigal. Els de Pep Guardiola, després de la derrota del Reial Madrid contra l'Sporting (0-1), podrien posar-se a vuit punts dels blancs i deixar gairebé mig sentenciada la Lliga.

Guardiola ha decidit reservar Leo Messi pel partit contra el Vila-real. El jugador argentí, que havia arribat amb molèsties dels compromisos internacionals, esperarà el seu torn a la banqueta.

En els primers minuts, Valdés ha salvat quan Rossi es quedava sol davant d'ell, mentre que Thiago ha fet una gran jugada obrint cap a Iniesta, però cap dels seus companys ha pogut aprofitar la seva centrada. I és que els groguets han aconseguit apropar-se amb perill durant els primers compassos a la porteria defensada per Valdés.

Els blaugranes han aconseguit fer-se amb el control del partit, mentre que el Vila-real no ha pogut dominar la pilota. Els de Guardiola, però, no han gaudit d'ocasions molt clares de gol, tot i que han sovintejat l'àrea de Diego López. Abans del descans, Catalá ha aconseguit refusar una rematada de Villa, que ha rematat forçat des del terra dins l'àrea.

Amb la represa, el Barça ha seguit pressionant i buscant el gol que el faria escapar-se una mica més al capdavant de la classificació. El Vila-real ha anat endarrerint la seva posició i els blaugranes dominen a plaer, tot i que falta el gol que els doni els tres punts. I com que els de Guardiola ho han intentat, alguna havia d'entrar. Així ha estat. Busquets ha tocat la pilota de cap i, dins de l'àrea, Piqué ha controlat amb el pit i, amb un fort xut, ha superat Diego López.

A les acaballes, Valdés ha salvat una altra ocasió clara del Vila-real. Cazorla ha rematat a boca de canó, però el porter blaugrana ha aconseguit de manera providencial desviar la pilota a córner.

VILA-REAL 0

BARÇA 1

Vila-real: Diego López; Mario, Gonzalo, Mussachio, Català; Bruno, Marchena (Cani 69'), Borja Valero, Cazorla; Rossi i Marcos Ruben (Nilmar 56').

Barça: Valdés; Alves, Piqué, Busquets, Adriano; Thiago, Mascherano, Keita (Messi 52'), Iniesta, Villa (Bojan 69') i Afellay (Jonathan Dos Santos 83').

Gols: 0-1 (66') Piqué.

Àrbitre: Ramírez Domínguez (col·legi andalús). Targetes gorgues a Bruno (14'), Piqué (39'), Marchena (49'), Alves (54'), Valdés (92') i Busquets (93')

stats