PILOTA D'OR
Esports Barça 09/01/2012

Leo Messi i Xavi Hernández es disputen la Pilota d'Or

Els dos jugadors del Barça són els màxims favorits per assolir la màxima distinció que atorga el món del futbol. El vots han estat emesos per periodistes, capitans nacionals i seleccionadors

Ara
1 min
Lionel Messi celebrant el primer gol dels dos que va marcar a l'Osasuna.

BarcelonaAquest dilluns, al Palau de Congressos de Zuric (Suïssa) es farà entrega de la Pilota d'Or com a millor jugador del 2011. Messi, Xavi i Cristiano Ronaldo, els aspirants a aconseguir-la.

Leo Messi vol la seva tercera Pilota d'Or consecutiva. Va guanyar-la per primer cop el 2009, mentre que al 2010 va aconseguir-la contra pronòstic, ja que tothom pensava que Andrés Iniesta o Xavi en serien els guanyadors. En aquest 2011 torna a ser el màxim favorit per endur-se-la i empatar d'aquesta manera amb Michel Platini -ara president de la UEFA- com a jugador amb tres guardons consecutius, i també per empatar amb Johan Cruyff i Van Basten, que també en van aconseguir tres.

Un altre que mereix el guardó per la seva temporada i gran trajectòria és Xavi Hernández. Tot i que Messi és el jugador més decisiu, l'argentí no seria el mateix sense Xavi. La seva clarividència a l'hora de trobar la millor passada o un espai lliure on deixar anar la pilota és un aspecte que pot ser premiat amb la Pilota d'Or. La seva reconeguda trajectòria -va ser escollit millor jugador de la Eurocopa del 2008- es pot completar, als seus gairebé 32 anys, amb la màxima distinció del futbol internacional. Els periodistes (33%), capitans de seleccions nacionals (33%) i seleccionadors nacionals (33%) són els que han decidit el vencedor.

D'altra banda Cristiano Ronaldo, segons els experts, no compta amb opcions d'endur-se el premi en una temporada en què tan sols ha guanyat la Copa del Rei amb el Reial Madrid, tot i la gran quantitat de gols que va aconseguir, que li van servir per guanyar la Pilota d'Or.

stats