BARÇA
Esports Barça 13/01/2012

Messi canvia dues Pilotes d'Or per guanyar el Mundial amb l'Argentina

L'argentí diu que el premi d'aquest any no l'ha sorprès i que, tot i que no tenia res escrit, sabia què volia dir, sobretot sobre Xavi i els companys al Barça

Efe
2 min
Leo Messi recull la Pilota d'Or.

ParísEl blaugrana Lionel Messi renunciaria a guanyar les dues pròximes Pilotes d'Or per aconseguir la del 2014, perquè això significaria que l'Argentina seria campiona del món al Brasil.

"Guanyar la Pilota d'Or el 2014 seria el màxim. Això significaria que l'Argentina és campiona del món. Estic disposat a renunciar a aquesta distinció durant dos anys per la del 2014", ha afirmat el guanyador de les tres últimes Pilotes d'Or en una entrevista que aquest divendres publica la revista France Football.

El jugador del Barça ha assenyalat que l'any vinent serà més complicat aconseguir la Pilota d'Or per a un jugador no europeu perquè se celebra l'Eurocopa, fet que donarà més opcions als futbolistes del Vell Continent.

"L'Eurocopa és una competició important, però fa dos anys es jugava el Mundial i jo vaig guanyar la Pilota d'Or. Però és probable que sigui un jugador europeu. Pot ser que (Karim) Benzema, que ho està fent molt bé en aquest moment, si França està a l'alçada. Igual per a Cristiano Ronaldo, Rooney o els italians", ha afirmat.

Però, si no ho aconseguís ell mateix, a Messi li agradaria que recaigués en els seus companys d'equip Xavi o Iniesta. L'argentí s'ha desfet en afalacs cap als seus companys de vestidor. "Tinc la sort d'estar en un vestidor poc habitual, integrat per grans jugadors i per molt bones persones", ha dit.

Messi ha negat que hagi cobrat més pes al vestidor blaugrana, on ha afirmat que el patró segueix sent el tècnic, Josep Guardiola. "No es pot sospitar que sóc jo qui mana quan ell ho ha guanyat tot, quan és un entrenador fonamental en els nostres èxits", ha asseverat. "Sóc un jugador com els altres, faig la meva feina", ha afegit.

El futbolista ha assegurat que no li agrada el terme "matador" que va utilitzar Michel Platini per definir-lo. "Em sembla una mica agressiu. Prefereixo parlar de força mental, perquè cal treballar per mantenir el nivell. Cada dia és més dur, la competència és cada dia més difícil", ha indicat.

Messi ha confessat que aquest any no l'ha sorprès la victòria en la cursa per a la Pilota d'Or davant el seu company Xavi i Ronaldo. Per això, a diferència de l'any passat, quan va oblidar els seus companys Xavi i Iniesta, finalistes al seu costat, en aquesta ocasió l'argentí ha tingut paraules molt elogioses per al seu company. "No tenia res escrit, però havia ajuntat unes quantes idees i sabia el que volia dir, sobretot sobre Xavi i els meus companys", ha afirmat.

stats