Barça
Esports Barça 21/05/2011

Messi, instal·lat dalt del podi un any més

Aquesta serà la quarta vegada que el jugador del Barcelona rep la distinció de l'Agència EFE en les 21 edicions d'aquest premi al millor jugador llatinoamericà a la Lliga

Álex Santos / Efe
3 min
Leo Messi

BarcelonaL'argentí Lionel Messi és sinònim d'èxit, ja que des que va adquirir el grau de 'futbolista dels grans' pocs títols se li han resistit, igual que les distincions personals, com el premi EFE que rebrà, un any més, per ser el futbolista iberoamericà més destacat de la Lliga.

Aquesta serà la quarta vegada que el jugador del Barcelona rep la distinció de l'Agència EFE en les 21 edicions d'aquest premi al millor jugador llatinoamericà a la Lliga. De fet, és la primera vegada que un jugador rep el guardó en tres edicions seguides.

El davanter del Barcelona ha tornat a ser un any més la icona del seu equip, amb el qual ha obtingut el seu cinquè títol de Lliga, el tercer de forma consecutiva, i es prepara per afrontar dissabte el gran desafiament de la Lliga de Campions, a la final que jugarà contra el Manchester United a l'estadi londinenc de Wembley.

Lionel Messi, actual 'Bota d'Or' i 'Pilota d'Or', aquest últim que el consagra com el millor jugador del món a ulls de periodistes, seleccionadors i capitals de selecció, ha tornat a brillar amb llum pròpia, i s'ha convertit en el gran jugador que ve creixent des de fa uns anys i un complement ideal per als seus companys.

Golejador de menys a més, l'argentí també s'ha convertit un any més en el futbolista més efectiu del Barcelona, malgrat que l'entitat blaugrana va contractar l'estiu passat un golejador consagrat com és David Villa, qui ha marcat una mica més de la meitat de gols (18) que l'internacional de l'albiceleste (31).

Acabada la temporada, Messi tanca la Lliga amb 31 gols en 32 partits, tres gols menys que l'any passat, però amb 52 en el còmput general de tots els tornejos en què ha participat, a falta de la final de la Lliga de Campions. La temporada anterior va acabar amb 34 gols a la Lliga i 47 en totes les competicions.

Però no només de marcar gols ha viscut Messi aquesta temporada, ja que el seu creixement a l'equip català l'ha portat a ser el màxim assistent de gols als seus companys, completant gairebé un cercle perfecte, només inacabat per la impossibilitat d'accedir al trofeu 'Pitxitxi', que aquesta temporada ha recaigut en el madridista Cristiano Ronaldo.

De fet, durant un bon tram de la temporada, tots dos van mantenir una rivalitat semblant a la part de dalt de la taula, encara que Messi no va viure amb l'obsessió d'aconseguir un títol que ja va aconseguir la temporada anterior, en què va marcar 34 gols en 35 partits, cosa que li ha permès dedicar-se més a l'equip que no a objectius personals.

Una dada reveladora ha estat que en una de tantes golejades que ha signat aquesta temporada el Barcelona, com va ser el 5-0 contra el Madrid, Messi va ser una de les claus del partit, i no pels gols que va marcar, ja que es va quedar en blanc, sinó per les assistències que va oferir als seus companys.

Davant l'explosió de gols en la recta final de la Lliga per part de Cristiano Ronaldo, i la consecució del títol per part del Barça, l'entrenador blaugrana, Pep Guardiola, ha preferit reservar la seva estrella per al nou desafiament del club dissabte que ve: la consecució de la quarta Lliga de Campions per als barcelonistes.

Aquest objectiu continental està subratllat i marcat en vermell a l'agenda de Messi, qui fa uns dies en les celebracions amb l'afició catalana en l'obtenció de la Lliga va declinar realitzar cap aportació amb el micròfon a la mà i al centre del Camp Nou davant 90.000 persones per subratllar simplement que es reservava.

"És una felicitat enorme tornar a ser aquí. Però les meves paraules me les guardo pel dia 29. Aquell dia parlaré", ha arengat un Messi que ha tornat a sumar un títol de pes al seu extens historial esportiu: 5 lligues, 4 Supercopes d'Espanya, 1 Copa del Rei, 2 Lligues de Campions, 1 Supercopa d'Europa i 1 Mundial de Clubs, a més d'un or en els Jocs de Pequín amb l'Argentina i un Campionat del món sub-20 amb l'albiceleste.

A l'espera de com es resolgui la final de la 'Champions', l'argentí tindrà l'oportunitat de tornar a optar al títol de millor jugador de l'any, cosa que sembla difícil que se li escapi de les mans, ja que al marge de la història esportiva, tots els seus rivals han acabat per rendir-se a la màgia del de Rosario.

stats