Barça
Esports Barça 29/10/2011

Un hat trick de Messi desmunta el Mallorca en quinze minuts i Cuenca i Alves arrodoneixen la golejada (5-0)

Un penal transformat per l'argentí al minut 14 ha obert el marcador. Messi ha fet també el segon després d'una assistència d'Adriano i el tercer, rematant una centrada d'Alves. Cuenca ha fet el quart al minut 50 i Alves ha tancat el resultat amb un cinquè gol magistral

Leo Messi celebra un dels gols contra el Mallorca.

BarcelonaBeneïda crisi golejadora de Messi. Tres gols de l'argentí, que avui ha mostrat la seva versió més rematadora, han permès el Barça encarrilar un fàcil triomf davant el Mallorca. Els balears han intentat ser atrevits en la pressió i aquesta valentia ha acabat sent imprudent davant un Barça molt més directe i contundent dins l'àrea. Cuenca ha ampliat la golejada, fent el quart només començar la segona meitat i Alves, en el temps afegit, ha tancat la maneta.

Els primers minuts han sigut nerviosos perquè el Barça no ha acabat de trobar el ritme de circulació de pilota que volia. El Mallorca ha tingut una bona aproximació de Joao Víctor, però el visitant ha rematat fora. Els blaugranes s'han refet d'aquest ensurt i unes mans de Nsue dins l'àrea han acabat en penal, que ha transformat Messi al quart d'hora de joc.

Més còmode i tranquil, el Barça ha començat a jugar. Ha començat el festival. Una bona jugada per banda d'Isaac Cuenca ha acabat amb una centrada passada que Adriano ha convertit en una assistència de gol a Messi, que ha fet el segon gol al minut 21. Uns minuts després, l'argentí ha caçat una centrada diagonal d'Alves des de la dreta per fer el 3-0 amb el que s'ha arribat al descans.

La segona meitat ha començat amb Piqué sobre la gespa i amb un ràpid gol de Cuenca, que s'ha estrenat com a golejador amb el Barça. El del filial ha traçat una bona diagonal fins al punt de penal, ha rebut la passada interior d'Adriano i ha driblat Aouate per xutar a porteria buida.

Si ja amb el 3-0 el partit estava resolt, amb el quart ha acabat de morir. Guardiola ha aprofitat per donar més de mitja hora de rodatge a Deulofeu i Puyol, pensant en treure profit didàctic i físic d'una còmoda jornada de lliga. El partit ha tingut ben poca història des del minut 60 fins el 90, més enllà dels detalls de Deulofeu i els eslàloms de Messi en atac i les sensacions que Piqué i Puyol recuperaven a l'eix de la defensa. Superat el temps reglamentari, Alves s'ha inventat un xut des de més de 35 metres que ha suposat el 5-0 definitiu.

Barça, 5: Valdés; Dani Alves, Macherano, Abidal (Piqué, min.46); Thiago, Busquets (Puyol, min.59), Keita; Messi; Cuenca, Villa (Gerard Deulofeu, min.63) i Adriano.

Mallorca, 0: Aouate; Joao, Chico, Ramis (Crespi, min.46), Bigas; Cendrós, Martí, Tissone (Zuiverloon, min.46), Nsue, Castro; i Alvaro.

Gols: 1-0, min.13: Messi (p). 2-0, min.21: Messi. 3-0, min.30: Messi. 4-0, min.50: Isaac Cuenca. 5-0, min.90+: Dani Alves.

Àrbitre: Pérez Montero. Groga a Nsue (min.13), Alves (min.73) i Bigas (min.90).

Incidències: 80.635 espectadors al Camp Nou.