BARÇA
Esports Barça 03/12/2011

Leo Messi iguala Philip Cocu com l'estranger amb més partits de blaugrana

El davanter argentí ha jugat contra el Llevant el seu partit número 292 vestit amb la samarreta del primer equip del Barça, i Guardiola ha arribat als 100 partits oficials al Camp Nou

Efe
2 min
Leo Messi celebra el gol que ha aconseguit contra el Llevant.

BarcelonaEl davanter argentí del Barcelona Lionel Messi ha igualat avui l'holandès Philip Cocu com l'estranger amb més partits amb la samarreta blaugrana (292), en un partit davant el Llevant en el qual a més ha igualat el seu millor registre anotador com a local en un sol curs, amb 16 gols.

En la seva vuitena temporada, des que va debutar a les ordres de Frank Rijkaard, la puça ha tornat a sumar una nova gesta en el seu compte particular i ha igualat l'holandès Cocu com a estranger que més vegades ha vestit la samarreta culer, per la qual cosa, si juga al Santiago Bernabéu contra el Madrid en la pròxima jornada, aconseguirà entrar de nou en la història del club.

El migcampista internacional holandès Philip Cocu va actuar durant sis temporades (1998-04) al Barcelona, on fins i tot va arribar a ser un dels capitans de l'equip en la seva última etapa.

A més, amb el gol davant el Llevant, Messi ha igualat la seva marca personal de 16 gols com a local en la temporada 2009-10, un registre impressionant si es té encompte que encara queda mitja lliga.

D'altra banda, el tècnic Pep Guardiola ha arribat avui al centenar de partits oficials al Camp Nou, en tres anys i mig, des que va arribar a la banqueta culer, en els quals només ha estat derrotat en sis ocasions en el feu català. En Lliga, com a local, el Barça de Guardiola ha aconseguit 56 victòries, set empats i tres derrotes, contra Espanyol, Osasuna i Hèrcules. Des d'aquella ensopegada davant els alacantins (0-2) en el passat curs, els blaugranes han encadenat 39 partits invictes a casa.

En Lliga de Campions, el Barça de Guardiola ha sumat 15 victòries, quatre empats i dues derrotes, davant el Xakhtar Donetsk i el Rubin Kazan, mentre que en Copa ha acumulat vuit triomfs, un empat i una derrota contra el Sevilla.

Finalment, la Supercopa d'Espanya en aquesta era Pep només coneix la victòria al Camp Nou: tres de tres en tres partits disputats davant l'afició culer.

A més, amb els cinc gols marcats avui davant el Llevant, el Barça de Guardiola ha superat els dos centenars de gols en 66 partits de la Lliga a casa i situa ara la xifra en 203 gols, amb un global de 39-0 com a local aquesta temporada.

stats