Esports Barça 23/07/2017

Neymar, protagonista del primer triomf del Barça a la pretemporada (2-1)

El brasiler, amb dues dianes a la primera part, sentencia un partit en què Semedo s'estrena amb la samarreta blaugrana

Neymar, protagonista del primer triomf del Barça a la pretemporada (2-0)

BarcelonaA l'espera que Neymar faci declaracions públiques sobre el seu futur, el brasiler parla al camp. I força bé. Tant, que aquesta matinada ha estat l'artífex de la primera victòria blaugrana en el debut de pretemporada contra el Juventus (2-1). Una de les notes destacades ha estat el debut de Semedo, que ha disputat els segons 45 minuts.

El Barça de Valverde s'ha estrenat en la gira nord-americana en un partit a Nova Jersey marcat, evidentment, per les rotacions –dos equips diferents per part–. Condicionant que limita les conclusions que es puguin treure del partit, més enllà d'una bona primera meitat en què el Barça ha estat clarament dominador i en què han jugat alguns dels futbolistes amb més minuts en la temporada anterior.

Ernesto Valverde ha dirigit el seu primer partit amb un 4-3-3 molt marcat, tant a la primera part com a la segona. Uns primers 45 minuts que han disputat: Cillessen; Aleix Vidal, Piqué, Mascherano, Digne; Rakitic, Samper, Iniesta; Messi, Alcácer i Neymar.

El primer temps ha estat de domini culer, amb moltes ocasions en el tram inicial. Amb una Juve desbordada, Neymar ha fet el primer gol del partit i de la pretemporada recollint una assistència d'Alcácer i superant Buffon (min 15). Una diana força estètica que ha estat superada poc després (min 26) amb el segon gol, caçant una pilota a l'àrea, marxant de tres defenses en horitzontal i acabant superant la porteria de la Juve.

Dos onzes diferents

A la segona meitat s'han igualat les forces, sobretot per l'onze del tècnic blaugrana, totalment diferent: Ortolá; Semedo, Marlon, Umtiti, Alba; S. Roberto, Busquets, Aleñá; Denis, Suárez i Arda. La Juve ha arribat més bé en els primers compassos i ha aconseguit retallar distàncies per mitjà de Chiellini, que ha rematat un córner al minut 63.

El 2-1, però, ha estat també la sentència dels de Torí, incapaços de fer mal a la porteria d'Ortolá des de llavors. El Barça ha dominat els tempos i ha tingut opcions d'ampliar l'avantatge, tot i que sense èxit.

El següent partit dels blaugranes serà aquest dimecres (dijous a la matinada, 01.30 h, hora catalana) contra el Manchester United de Jose Mourinho.