ACB
Esports Barça 20/02/2011

Objectiu doble del Regal Barça a Saragossa

El Regal Barça vol aprofitar aquest migdia a Saragossa la derrota d'ahir del Reial Madrid a València per quedar-se com a líder en solitari de l'ACB

Redacció
2 min
Fran Vázquez.

BarcelonaEl Regal Barcelona carregat de partits, però en un gran moment de forma després d'aconseguir la Copa del Rei i la seva classificació per als quarts de final de l'Eurolliga, s'enfronta avui (12:15 hores) al Pavelló Príncep Felip de la capital aragonesa al CAI Saragossa, l'únic equip que està temporada l'ha derrotat al Palau Blaugrana (70-71).

El Regal Barcelona arriba al xoc després de sumar disset victòries consecutives (deu en Lliga ACB, quatre en Eurolliga i tres en Copa del Rei), però Xavi Pascal vol que els seus homes juguin amb la màxima concentració per seguir amb el pols que manté amb el Reial Madrid pel lideratge i, de pas, prendre's la revenja de la derrota lliguera.

El CAI Saragossa ha tingut descans els últims deu dies, mentre l'esquadra blaugrana ha jugat ja quatre partits (tres de Copa i un d'Eurolliga) en aquest període i el factor físic pot ser una arma favorable als aragonesos.

Situat a la zona tranquil·la de la taula, el conjunt de José Luis Abos està a només dues victòries d'entrar en les eliminatòries pel títol, i ha vençut en les dues últimes jornades, a casa contra el Gran Canària (81-80) i fora, a Granada (66-75).

Pascual té les baixes de Gianluca Basile i Pete Mickeal. Parar l'escorta italoargentí Paolo Quinteros, màxim anotador i balda del CAI, frenar l'efectivitat en els llançaments exteriors de Chad Toppert, trencar el ritme del base belga Sam Van Rossom -el jugador que va anotar la cistella final al Palau- i el poder rebotador de David Barlow seran claus per aconseguir un resultat positiu.

En el quadre aragonès, el base Carlos Caps al qual se li ha tret l'escaiola de la seva fractura del metacarpià de la mà és baixa, de la mateixa manera que Andrés Miso, que va jugar a Granada ja lesionat, amb una fractura per estrès a la seva cama esquerra i que estarà de dues a tres setmanes de baixa.

L'aler britànic Darren Phillip ha millorat de les molèsties que arrossegava a la seva cama esquerra, que no li impediran jugar demà.

El pivot granadí del CAI, Pablo Aguilar ha comentat que "ara ens ve un calendari complicat amb Barcelona, València i Baskonia en les tres pròximes jornades. A més, ells arriben com a campions de la Copa i no han oblidat que els vam guanyar al Palau. Estic segur que vindran amb la motivació al límit i això farà que sigui un partit difícil per a nosaltres".

Reconeix que ells ha fet molts partits seguits i no és fàcil mantenir un nivell de concentració i exigència tan alt: "Hem d'aprofitar que hem descansat per sortir com a Barcelona, centrats en tot moment; sabem que serà difícil però lluitarem per la victòria".

stats