Barça
Esports Barça 17/02/2011

Guardiola: "Hem jugat millor que l'any passat"

Tot i errar moltes ocasions, l'entrenador s'ha mostrat satisfet per haver aconseguit marcar un gol que "no ens salva" però que "és important aconseguir-lo fora"

Martí Molina
2 min
Guardiola i Wegner se saluden a les banquetes

BarcelonaResignat, però alhora optimista, l'entrenador del Barça, Pep Guardiola, sortia a la sala de premsa després de veure com el seu equip deixava escapar un 0-1 a favor als últims minuts de partit. “El resultat és dolent, però crec que hem fet un bon partit a Europa, millor del que vam fer l'any passat”, ha assegurat.

L'entrenador no ha volgut culpar els seus homes de la derrota, ni molt menys recriminar-los que en els últims minuts, amb el marcador a favor, no renunciessin a l'atac i optessin per tancar-se en defensa. “No sé fins on arribarem a aquesta competició, però ho farem sent nosaltres mateixos. Ho hem estat a l'anada i ho serem a la tornada”, deia.

Guardiola ha lamentat no haver pogut marcar més gols tot i tenir ocasions per fer-ho. Però ha valorat molt positivament haver-ne fet un. “El gol no ens salva, però és evident que marcar fora és important”. I ha emplaçat l'equip i els aficionats a remuntar l'eliminatòria a la tornada “en un Camp Nou ple”.

Sobre el partit, Guardiola ha assegurat que “hem fet un millor partit que a Lió o Stuttgart encara que el resultat sigui negatiu”; dos partits que va acabar “amb mal regust de boca”, segons ha dit. I ha justificat la derrota, en part, perquè l'Arsenal “és un equip que es troba molt còmode al contraatac i juga molt bé amb espais”. De fet, ha explicat que, per tot plegat, es poden fer “diferents lecutres de l'enfrontament, ja que ells també han tingut ocasions al principi del partit per avançar-se”.

Com és habitual, Guardiola no ha volgut entrar a criticar obertament l'àrbitre, però ha destacat que “en un partit com aquest tot compta, les decisions arbitrals també”, en referència al gol anul·lat a Messi per fora de joc inexistent, o el possible penal sobre Pedro”. També “són coses que passen” que Piqué hagués vist la targeta groga i no pugui jugar el partit de tornada. “Ja ens va passar al camp de l'Inter, que el rival tenia 5 jugadors amenaçats de sanció i nosaltres un, i vam rebre nosaltres”.

A banda d'això, ha explicat que l'absència de Piqué pel partit de tornada “ens penalitza”, però ha comentat que “a veure si tenim Puyol a punt per jugar d'aquí a tres setmanes”.

stats