Barça
Esports Barça 30/08/2011

Pep Guardiola ja va defensar el 3-4-3 en un article publicat a 'El País'

El 2007, el tècnic va elogiar la decisió de Rijkaard de jugar amb un 3-4-3 en un partit contra el Saragossa i va assegurar que aquest era l'estil Barça

Redacció
1 min
Guardiola, durant la golejada del Barça al Vila-real

BarcelonaAquest dilluns, en el primer partit de Lliga contra el Vila-real, Guardiola va apostar per un 3-4-3. Era el sistema del Dream Team, el que Cruyff va ensenyar als seus jugadors –entre ells el propi Pep Guardiola, actual tècnic del primer equip del Barça–.

No era la primera vegada que apostava per aquest estil de joc, ni tampoc la primera que el defensava públicament. Ja ho va fer el 2007, en un article titulat Sentir i publicat a El País. El Barça havia jugat un partit de tornada dels quarts de final de la Copa del Rei a la Romareda contra el Saragossa, amb l'objectiu de remuntar un resultat advers del partit d'anada al Camp Nou. Aleshores, el conjunt blaugrana l'entrenava Frank Rijkaard, que va apostar per retornar a l'essència del seu compatriota per intentar donar-li la volta a l'eliminatòria, com va aconseguir.

En aquell article, Guardiola va defensar l'aposta i la valentia de Rijkaard, però sobretot va explicar que si el tècnic havia pogut portar a terme aquell sistema era per la qualitat dels jugadors i perquè aquell era i havia sigut l'estil de joc del Barça des de feia molts anys.

Aquell 28 de febrer del 2007 va sortir bé. Aquest 29 de setembre del 2011, també.

stats