Barça
Esports Barça 20/01/2011

Pep Guardiola esquiva les preguntes sobre la seva renovació en un acte solidari

L'entrenador del Barça ha lliurat aquest migdia a l'ONG Pallassos sense fronteres un taló de 55.100 euros procedent de la recaptació d'un llibre

Redacció
2 min
Guardiola, Tortell Poltrona i els periodistes que han escrit el sisè llibre de relats solidàris

BarcelonaL'entrenador del FC Barcelona, Josep Guardiola, ha lliurat aquest migdia a l'ONG Pallassos sense fronteres un taló de 55.100 euros procedent de la recaptació d'un llibre solidari escrit per periodistes esportius, del qual el preparador blaugrana ha estat el padrí en aquesta edició.

En el marc del Museu Colet de Barcelona, el representant de Pallassos sense fronteres, Jaume Mateu, conegut com a Tortell Poltrona, ha rebut emocionat els diners de la recaptació, que destinaran a mantenir una institució amb problemes financers i que no vol tancar, ha dit.

El projecte, que consisteix a què periodistes esportius de diferents mitjans escriguin històries curtes relacionades amb el món del futbol, va néixer fa sis anys i ha destinat els diners que ha recaptat a diferents causes, especialment relacionades amb els nens.

En aquesta edició, que s'ha tancat amb el lliurament del taló, Pep Guardiola ha estat el padrí, a l'escriure el pròleg del llibre i cedir la seva imatge per a la portada de la publicació, en què apareix al costat de Tortell Poltrona amb un nas vermell de pallasso.

"La nostra organització pretén portar petites porcions de vida a llocs on les necessiten. Aquesta quantitat que hem rebut és sorprenent", ha dit Tortell Poltrona, visiblement agraït, després de subratllar que un dia "sense riure, és un dia perdut".

Tant el president de Caixa Penedès, Josep Colomer, com el representant d'El Corte Inglés, Jordi Pintó, els dos principals patrocinadors de l'esdeveniment en aquests sis anys, han agraït l'aportació dels redactors d'esports pel seu esforç, així com a Pep Guardiola per haver prestat desinteressadament la seva imatge a la causa solidària.

Al final de l'acte, el periodista Sergi Mas, animador de tots els actes del llibre solidari, ha joguinejat amb Pep Guardiola perquè aquest es pronunciés acosta de la seva renovació, però sense llançar-li preguntes directes, com quan l'ha emplaçat a què revelés si li agradava la cantant Mónica Naranjo.

El preparador barcelonista ha dit que sí, i llavors el periodista l'ha convidat a escollir entre el títol d'una de les seves cançons ('Sobreviviré') i dos títols d'interpretacions que ha vinculat en broma a la cantant catalana, com 'Renovaré' i 'Aquí me quedaré', davant les rialles dels assistents, a les quals també s'ha sumat Guardiola.

L'entrenador barcelonista ha escollit 'Sobreviviré', i ha argumentat que al Barça se sobreviu, però ha rebutjat referir-se al seu futur, fent broma també amb què la nova directora de comunicació, Ketty Calatayud, present a l'acte, li havia prohibit parlar.

Sí que s'ha mostrat més disposat a parlar de l'ensopegada que va patir ahir a la nit el Barcelona, després de perdre per 3-1 en la tornada dels quarts de final de la Copa del Rei contra el Betis (5-0 en l'anada), al destacar el nivell dels jugadors bètics i del futbol exhibit per l'entitat andalusa.

Ha recordat que amb 2-0 en el marcador, una acció "molt justa" de Piqué va poder haver estat un penal i l'expulsió del central blaugrana. Guardiola creu que, després d'aquesta ensopegada, el Barça "és més fort" perquè la derrota els farà "créixer" amb vista a altres eliminatòries, com d'aquí a un mes a la Lliga de Campions contra l'Arsenal.

"Perdre va bé, perquè li dónes valor a les coses que has guanyat. Això ens podrà anar bé perquè ens alertarà amb vista al partit de dissabte contra el Racing (al Camp Nou)", ha afegit.

stats