BARÇA
Esports Barça 07/01/2012

Guardiola: "L'Espanyol no ens deixarà tres o quatre segons per pensar quan tinguem la pilota"

El tècnic del Barça, que recupera Andrés Iniesta, intueix que els de Mauricio Pochettino els pressionaran a dalt i que caldrà que vigilin l'esquena per sortir victoriosos de Cornellà-El Prat

N. García
2 min
Guardiola, a la banqueta, durant un partit d'aquesta temporada.

BarcelonaEl tècnic del Barça, Pep Guardiola, ha assegurat que el partit d'aquest diumenge a Cornellà-El Prat que serà, com sempre, un partit complicat. "L'Espanyol és un dels partits importants de l'any. Si juguem a imaginar què farà el contrari, estic convençut que l'Espanyol ens pressionarà a dalt", ha dit el tècnic, que ha elogiat l'Espanyol: "L'Espanyol no només és un equip jove i intens; té joc, molt bona sortida de pilota i Verdú, sortit d'aquí, els dóna continuïtat".

Per al tècnic blaugrana, els precedents amb el conjunt blanc-i-blau són importants: "En tots els partits hi ha hagut un denominador comú: els dos equips ens hem anat a buscar. El nostre problema serà la nostra esquena i ells, si pressionen a dalt, segurament també. és un equip molt jove i molt dinàmic i és un camp complicat. Tenim una prova molt complicada i a veure si estem bé per superar-la", ha comentat, i ha afegit: "L'Espanyol no ens deixarà tres o quatre segons per pensar quan tinguem la pilota, ens l'haurem de treure de sobre ràpid".

A més, aquest diumenge s'enfrontaran dos equips que aposten per la gent de la casa: "Els dos clubs tenen una idea semblant de com gestionar a nivell esportiu la institució". El tècnic blaugrana ha elogiat el seu homòleg a la banqueta periquita: "És la seva idea. Cada any canvien jugadors, alguns importants se'n van... i tant és els jugadors que hi siguin, juguen igual. Això és que la idea està per sobre. Veus el partit del primer dia que va jugar la Copa, que Pochettino debutava, i la base, la idea principal, segueix sent la mateixa".

El tècnic de Santpedor sap que l'ambient del derbi, i més a Cornellà-El Prat, serà especial: "És el derbi, és normal que la gent animi els seus. Esperem veure un bon partit de futbol i esperem que la gent gaudeixi", ha comentat.

Guardiola ha pogut comptar en l'entrenament d'aquest dissabte al matí amb Andrés Iniesta, que ja ha rebut l'alta mèdica després d'haver-se lesionat en la tornada dels setzens de final de la Copa del Rei contra l'Hospitalet al Camp Nou: "Té l'alta mèdica i gairebé segur anirà convocat. És una bona notícia que torni a estar bé".

El tècnic, que ha estat escollit per la Federació Internacional d'Història i Estadística del Futbol com a millor entrenador del món per segona vegada, ha afirmat: "Em sento part d'aquest club. Aquests premis els donen perquè has guanyat, no perquè siguis el millor. No em considero millor que els meus col·legues. Estic en un club que té una idea clara, uns jugadors que pugen i que ja tenen la idea de joc, a més tenim poder adquisitiu... Jo no guanyo sol".

Per últim, Guardiola també ha parlat sobre Rafa Márquez, que s'entrenarà durant els propers dos mesos amb el primer equip i el filial blaugranes. "És una persona extraordinària, a mi en els meus inicis em va ajudar molt. És un jugador de molta qualitat i ens l'aportarà a l'entrenament. Tots aquests jugadors que s'han portat tant bé amb nosaltres, com Milito, que va venir l'altre dia, són ben rebuts a casa", ha conclòs.

stats