BARÇA
Esports Barça 24/10/2011

Guardiola: "Fa tres anys llargs que arrosseguem molt de desgast. Estic sorprès perquè crec que ens lesionem poc"

El tècnic creu que el partit d'aquest dimarts contra el Granada serà diferent al que van jugar contra el Sevilla dissabte i diu que la causa de les lesions és el desgast acumulat

N. García
2 min

BarcelonaPep Guardiola ha explicat aquest dilluns al migdia, en la roda de premsa prèvia al partit de Lliga contra el Granada, quina és la causa de les lesions de l'equip. I és que aquest dilluns també s'ha conegut la baixa de Puyol per al partit a Los Cármenes per unes molèsties al pubis.

"Portem molt esforç. Hi ha gent que no l'hem pogut tenir des del principi de temporada. Xavi fa moltes setmanes que juga un partit cada tres dies, el Gerard [Piqué] no va poder ser-hi des del principi, Puyol està fora per uns petits problemes, a l'Alexis, l'hem perdut...", ha recordat Guardiola, que ha continuat explicant: "Hem d'anar molt en compte amb les sessions d'entrenament, amb les càrregues. Hem de vigilar. Els jugadors juguen 60 partits per temporada, empalmant mundials amb temporades, amb Supercopes.... Això és molt de desgast. Quan ens pregunteu per les lesions, és per això. Durant tres anys llargs, aquesta gent arrossega molt desgast. Estic sorprès perquè crec que ens lesionem poc. Ells són molt forts, sinó això no es podria aguantar".

Sobre el partit contra el Granada, el tècnic ha dit: "Serà un partit diferent al que vam jugar contra el Sevilla. És un equip molt valent. Si ha pujat a Primera Divisió amb el mateix equip i el mateix entrenador serà per alguna cosa. Hem vist molts partits seus, perquè com que acaben de pujar en tenim poca informació, i en cap partit han estat inferior al contrari". Per a l'entrenador blaugrana, l'objectiu abans de saltar a la gespa de Los Cármenes és "saber què fan". "El Granada fa coses diferents de les que fa el Sevilla. Serà un altre tipus de partit. Ens trobarem d'altres problemes defensius, d'altres maneres d'atacar...".

Per a Guardiola, "el Granada és un equip molt atrevit i dinàmic, amb jugadors de molt recorregut".

Respecte a l'empat de l'altre dia contra el Sevilla al Camp Nou, el tècnic del Barça no creu que els sevillans hagin desvelat el secret per jugar amb al Barça. "En quatre anys ens han jugat de totes les maneres possibles. El Sevilla va jugar molt bé, a la seva manera. Cadascú juga d'una manera una mica diferent. Ells van tenir una ocasió de gol i nosaltres en vam generar moltes per guanyar. Aquest és el camí", ha apuntat.

També ha volgut deixar clar que Leo Messi està bé després d'haver fallat un penal en l'últim sospir contra el Sevilla. "En Leo està bé, recuperant-se de l'esforç i fent que les seves cames estiguin fresques. Quan jugues cada tres dies, no tens temps perquè t'acariciïn les coses bones o perquè t'afectin les coses dolentes". A més, també ha fet referència a la picabaralla entre Cesc i Kanouté, resolta aquest diumenge després d'una trucada telefònica. "Cesc i Kanouté han parlat i ja està resolt. Només toca aguantar les coses que diu la gent. Les imatges parlen per elles mateixes, ells han parlat i no hi ha res més a dir".

Guardiola, finalment, ha dit que no creu que els jugadors pateixin ansietat per no estar encapçalant la classificació de Primera Divisió. "No ho crec. Queden 90 punts per jugar. Sempre és millor estar a dalt que no pas abaix, però si no hi som és perquè hi ha un altre equip que ho ha fet millor. Hem de mirar què hem fet malament i en què podem millorar", ha conclòs.

stats