Pòquer de clàssics
Esports Barça 15/04/2011

Guardiola: “Si demà pensem en la final de la Copa o les semifinals de Champions, perdrem”

El tècnic del Barça es desfà en elogis cap el Madrid i la seva velocitat al contraatac i assegura que si Puyol viatja a Madrid és perquè ja no sent dolor

Albert Solé
2 min
Pep Guardiola, durant la roda de premsa prèvia al primer clàssic.

BarcelonaDiuen que Pep Guardiola va decidir sortir a última hora de la tarda en roda de premsa per esperar sentir què deia José Mourinho abans, però al final no hauria fet falta. Com era de suposar, coneixent el tècnic de Santpedor, no ha volgut respondre cap de les preguntes sobre el que havia fet Mourinho poques hores abans a Madrid. "Si us plau, no em pregunteu sobre això, és molt difícil respondre per mi". Tancada aquesta carpeta, el futbol ha presidit la roda de premsa.

"Al Bernabéu o ets molt ambiciós o et passen per sobre", ha sentenciat el tècnic per deixar clar que no pensa especular ni reservar jugadors ni forces de cara a la final de Copa. "Si demà pensem en la copa o en la Champions, perdrem", ha afegit. I quan li han preguntat com prepararà una sèrie de quatre clàssics com aquests quan no havia tornat a passar des de principis de segle, el tècnic ha respost: "M'agradaria parlar amb el tècnic de 1916 perquè jo no sé què he de fer, és un situació nova. Jugarem el primer partit, ens recuperarem i després prepararem l'altre. Ho farem amb naturalitat, com sempre".

La gran notícia del dia ha sigut que Carles Puyol, després de completar un entrenament sencer amb normalitat amb el grup, ha entrat en la convocatòria per viatjar a Madrid. "Ha sigut una sorpresa, també per nosaltres. Quan vam tornar de Donetsk, em va dir que les molèsties gairebé havien desaparegut i ha entrenat amb normalitat sense dolor. Entra a la convocatòria i ja veurem què fem demà".

Respecte el rival, el Reial Madrid, Guardiola s'ha desfet en elogis, com fa sempre amb la majoria de rivals, però potser més: "Del Madrid sempre en tinc una gran opinió, des de petit. I futbolísticament parlant són millor que en la primera volta, salten més, corren més, i xuten més que nosaltres. Són més forts, tenen formes diferents de jugar, i nosaltres intentarem imposar el nostre joc allà". I assegura que no pensa reservar cap jugador. "Sempre intento mirar de posar el millor equip, i el Bernabéu és el Bernabéu i el Madrid és el Madrid, tenen més Lligues i més Copes d'Europa que ningú".

Per acabar, Guardiola aquest cop no ha posat la por al cos dels culers com va fer abans del partit contra el Xakhtar: "Quan ve el Madrid ja sé per experiència que l'equip i tothom ja està ficat en el partit, no cal avisar. El dia del Xakhtar creia que els Douglas Costa i Jadson mereixien més atenció ja que llavors tothom estava pensant ja en el partit de demà".

Pep Guardiola no ha perdut mai com a tècnic contra el Madrid: cinc partits, cinc victòries. L'última derrota del Barça contra els blancs va ser al final de la temporada 07-08, l'última de Rijkaard, quan els blaugrana van haver de fer-li el passadís de campió al Madrid i després van perdre 4-1 en un molt mal partit. "Aquell dia jo estava a casa veient-lo i sé el que és, jo he perdut 5-0 al Bernabéu, sé què se sent, ho he viscut, és una situació difícil". I alhora ha afegit per treure transcendència a l'estadística: "Algun dia perdré amb el Madrid, sigui aquí o amb un altre equip".

stats