BARÇA
Esports Barça 01/05/2012

Guardiola: "Mourinho no té res a veure amb el meu desgast. El desgast te'l dóna el dia a dia, haver guanyat tant..."

El tècnic del Barça ha parlat en roda de premsa abans del partit contra el Màlaga, el seu penúltim partit al Camp Nou abans de deixar la banqueta blaugrana

Ara
2 min
Pep Guardiola, amb Tito Vilanova / ÁNGEL MARTÍNEZ / GETTY IMAGES

BarcelonaEl tècnic del Barça, Pep Guardiola, ha parlat abans del partit de Lliga contra el Màlaga al Camp Nou. Aquest serà el penúltim partit de l'entrenador del Barça al Camp Nou i, per tant, els aficionats començaran a acomiadar-se de Guardiola. "Aquestes coses, com més es volen preparar, pitjor són. Sempre he pensat en la naturalitat de les coses. Demà tinc partit, dissabte un altre... i seguirem preparant la final de la Copa. Passi el que passi, tinc l'agraïment de la gent, no només d'ara, sinó de tots els anys que he estat aquí".

Sobre Tito Vilanova, Guardiola ha dit: "Jo, sense ell, no sé què hauria aconseguit. Les transicions no són tan traumàtiques quan et fan fora. Després de guanyar 13 títols, vingués qui vingués seria difícil. El club ha fet bé la transició i el Tito està entusiasmat amb aquest repte. Ell és part d'aquests 13 títols que hem guanyat, també li pertanyen. Intentarà donar continuïtat a tot això amb les seves idees i les seves decisions.

Sobre l'estat dels aficionats culers després de caure eliminats de la Lliga de Campions, de quedar-se sense opcions a la Lliga i de veure com el tècnic anuncia que marxa, l'entrenador blaugrana ha dit: "Jo no noto que estiguin tristos els aficionats, no tinc aquesta impressió. La gent ha seguit venint al camp i sempre arriba un moment quan intentes guanyar títols que és clau. Altres anys els hem passat i enguany ens hem quedat a les portes", ha comentat Guardiola.

Preguntat sobre quin percentatge de culpa té Mourinho sobre el desgast de Guardiola en aquests anys, el tècnic ha dit: "No té res a veure en el meu desgast. El desgast te'l dóna el dia a dia, haver guanyat tant... he estat amb molts entrenadors al Reial Madrid, amb altres contraris... és la meva professió". A més, el tècnic ha assegurat que no pot respondre la pregunta de si tornarà a entrenar al Barça i que "agraeix" a Mourinho l'abraçada que li ha enviat.

Guardiola, que ha dit que Pinto seguirà col·locant-se sota pals en els partits que resten, també ha estat preguntat per com la seva relació amb Tito Vilanova ha variat després de la roda de premsa en què es va anunciar el seu adéu i que el seu substitut seria el seu amic. "Em fa l'efecte que amb res. Portem sent amics massa temps. Seguim fent el procés que fem sempre quan preparem els partits. Sóc feliç que el Barça li doni l'oportunitat a un amic d'entrenar aquest equip. L'objectiu és que em senti a prop seu. No seré aquí físicament, però hi seré pel que necessiti", ha dit.

Preguntat per si està més alleujat, el tècnic ha dit: "Sempre és millor. Estic preparant mentalment la final de Copa. Aquests partits també, però estic preparant-me mentalment per arribar bé a aquesta final". I precisament sobre aquesta final, preguntat sobre el partit amistós que el Madrid jugarà tot just una setmana després de la final de la Copa del Rei, ha dit curt i ras: "Ja hauran acabat les obres".

Guardiola ha dit que no té com a objectiu alinear un onze de La Masia. "No, aquest no és l'objectiu. No pretenc penjar-me aquesta medalla, no cal frivolitzar", ha dit el tècnic.

stats