BARÇA
Esports Barça 03/01/2012

Guardiola, sobre la seva renovació: "No he pres cap decisió, si l'hagués pres la sabria el president"

El tècnic diu que sap què es fa sobre la seva continuïtat, i sobre el partit de Copa de dimecres ha dit que podria recuperar Andrés Iniesta, tot i que el migcampista encara no està preparat per jugar els 90 minuts

N. García
2 min
Pep Guardiola, durant un entrenament.

BarcelonaEl tècnic del Barça, Pep Guardiola, ha dit en la seva primera roda de premsa del 2012 que encara no ha pres cap decisió respecte a la seva renovació. "No he pres cap decisió, si l'hagués pres la sabria el president", ha dit el tècnic, que ha afegit: "Jo ja vaig dir als seguidors que estiguin tranquils, sé el que em faig". Guardiola ha precisat que la renovació dels jugadors que ja han arribat a un acord per la seva continuïtat s'està fent perquè alguns són "pilars de l'equip".

Guardiola ha recordat que el primer partit després de l'aturada de les vacances de Nadal sempre els ha costat una mica. "Intentarem atacar bé, trobar els espais i poder passar a quarts", ha dit el tècnic.

Sobre Messi, ha dit: "Ha arribat bé d'ànims. Ha entrenat amb l'equip i ha fet tota la sessió". Tot i això, preguntat sobre si l'argentí vol jugar, Guardiola ha respost: "No l'hi he preguntat, suposo que sí. Sé quina serà la seva resposta, com la de tots, però decideixo jo. Dimecres decidirem en funció de com estiguin tots".

Qui potser pot reaparèixer en el partit contra l'Osasuna és Andrés Iniesta. "Avui ha entrenat molt bé, ja ha fet dues sessions d'entrenament, però demà ja ho veurem. Potser encara no està a punt per jugar 90 minuts, seria molt precipitat, però una estoneta potser sí, ja ho veurem", ha comentat Guardiola, que entre rialles ha dit: "Hauríeu de veure Iniesta als entrenaments. De moment no el podeu veure per culpa meva perquè els tanco, però no patiu que ja els obriré, tot arribarà".

Respecte a qui cobrirà la baixa de Villa, Guardiola ha dit que es plantegen pujar el davanter del filial Jonathan Soriano. "Estem plantejant-nos que es quedi amb nosaltres. Ha fet molts gols a 2a i té nivell. Ho hem de decidir, ja que seria pujar-lo per jugar petites estonetes. Té un handicap, i és que si puja no pot tornar al filial, hem d'acabar d'estudiar la situació", ha comentat l'entrenador.

Guardiola també ha parlat de la decisió de l'Espanyol de no donar entrades al Barça per al derbi d'aquest cap de setmana: "És una decisió de la directiva i del senyor Collet. Cadascú a casa seva té tot el dret a fer el que creu que és millor per al club", ha comentat.

Sobre les renovacions dels jugadors del filial i el seu possible pas al primer equip, el tècnic blaugrana ha afirmat: "No són al filial per estar-s'hi durant molt de temps. És un esglaó més per arribar al primer equip, però si no poden arribar-hi, han de volar i buscar el seu futur. Normalment, quan se'ls renova per tants anys, és perquè es creu que poden arribar al primer equip".

Guardiola també ha parlat sobre les declaracions del tècnic Iturralde González, en què deia que el tècnic blaugrana només concedeix entrevistes si li paguen: "Segur que ho va dir de broma", ha assegurat.

stats