PILOTA D'OR PER AL BARÇA
Esports Barça 10/01/2011

La Pilota d'Or de la FIFA 2010 és Leo Messi per segon any consecutiu

Tot i que les apostes indicaven que seria Andrés Iniesta, o fins i tot Xavi Hernàndez pel seu Mundial, el guanyador ha sigut l'argentí igual que l'any 2009

Albert Solé
2 min
Leo Messi, durant la roda de premsa.

BarcelonaLeo Messi és el millor jugador de l'any 2010 segons la FIFA la revista France Football, i ho aconsegueix per segon any consecutiu. Tot i que la Gazzetta dello Sport havia anunciat que seria Iniesta, i fins i tot Xavi Hernàndez per haver guanyat el Mundial, el guanyador ha tornat a ser l'argentí. El premi li ha donat l'entrenador del Barça Pep Guardiola.

Messi ha guanyat la seva segona Pilota d'Or amb el 22,65% dels vots, per davant del segon classificat, Andrés Iniesta (17,36%) i de Xavi Hernández, tercer amb el 16,48%.

Abans, però, s'ha conegut quin ha sigut l'onze ideal de la FIFA d'aquest 2010, entre els quals hi ha sis jugadors del Barça: Piqué, Puyol, Xavi, Iniesta, Villa i Messi. Els cinc jugadors que queden per completar l'onze són Casillas i Cristiano Ronaldo del Reial Madrid, i Maicon, Lucio i Sneijder de l'Inter de Milà.

Pel que fa al millor entrenador de l'any, tal com s'esperava, l'escollit ha sigut José Mourinho (35,92% dels vots), actual tècnic del Reial Madrid, però que recull el premi pels tres títols que va aconseguir amb l'Inter de Milà, la Copa, la Lliga i la Lliga de Campions. El seleccionador estatal Vicente del Bosque ha estat seogn, amb el 33,08% dels vots, mentre que el blaugrana Pep Guardiola ha acabat tercer i ha rebut el 8,45% dels vots.

El premi Puskas al millor gol de l'any ha sigut per a Altintop, per un gol que va marcar amb la selecció turca al Kazagstan. Un gol de Messi contra el València estava entre els deu escollits.

Marta Vieira ha repetit premi a la Millor Jugadora FIFA i és la cinquena vegada que se la premia amb aquesta distinció. Les altres finalistes han estat les alemanyes Birgit Prinz i Fatmire 'Lila' Bajramaj.

stats