Barça
Esports Barça 04/08/2012

Pinto, a la tanda de penals, dóna el Trofeu de París al Barça contra el PSG (2-2)

Els blaugranes han dominat durant el primer temps, però han baixat de revolucions a la represa. Els internacionals que van guanyar l'Eurocopa han disputat els primers minuts de la pretemporada

M. Molina
El blaugrana Sergi Roberto lluita una pilota amb Mathieu Bodmer

BarcelonaEl Barça s'ha adjudicat el Trofeu de París després de superar el PSG a la tanda de penals. Els blaugranes han estat superiors durant bona part de l'enfrontament i s'han avançat gràcies als gols de Rafinha i Messi (penal). Però els francesos han pogut empatar el partit amb les dianes d'Ibrahimovic (penal) i Camara. A la tanda de penals, aquest trofeu amistós d'estiu ha acabat a les mans del Barça gràcies al porter Pinto, que ha aturat dos dels llançaments. Ha estat el primer partit dels internacionals que van guanyar l'Eurocopa amb Espanya d'aquesta pretemporada.

El Barça ha estat clarament superior, sobretot a la primera meitat, i tan sols ha tingut alguns problemes al final dels 90 minuts. Era el primer partit des que els internacionals que van guanyar l'Eurocopa han tornat de les vacances, i Tito Vilanova ja ha apostat per alguns d'ells a l'equip titular. Valdés i Busquets han jugat d'entrada, a més de Puyol –en el primer enfrontament des que va rebre l'alta mèdica–. Al segon temps ha estat el torn de Piqué, Cesc, Iniesta, Pedro i Xavi, que han disputat l'última mitja hora. Mentre Leo Messi ha estat l'únic jugador culer que ha disputat els 90 minuts.

Rafinha, al minut 7, ha avançat el conjunt català. El jugador del B ha rebut una pilota a la frontal i ha pogut fer un bon control que, amb una mica de sort, li ha permès superar la defensa i quedar-se sol davant el porter Douchez.

El gol ha afavorit el domini blaugrana. Els jugadors tenien el domini de l'escena, combinaven bé i aculaven el PSG, que sovint es veia desbordat per la rapidesa amb què els de Tito Vilanova movien la pilota. Tanmateix, ha faltat profunditat, i malgrat un parell d'ocasions, el marcador ja no s'ha mogut en els primers 45 minuts.

A la represa el guió ha estat més o menys el mateix, i el Barça ha pogut fer el segon. Messi ha transformat un penal comès sobre Alexis. En realitat, el davanter xilè s'ha tirat a la piscina però l'àrbitre ha indicat el llançament fatídic.

Tot i això, el PSG ha pogut escurçar distàncies pocs minuts després, gràcies a un penal (aquest sí, clar) de Montoya. Ibrahimovic –el dia de la seva presentació amb el conjunt francès– no ha perdonat i ha situat l'1-2.

Era el minut 60, i Tito Vilanova ha fet entrar els internacionals. Semblava que el Barça hauria de jugar millor que mai, però no ha estat així. Els jugadors van tornar als entrenaments dilluns i s'han vist baixos de forma. Això ha provocat que el conjunt català fes un pas enrere i el PSG ho aprofités per buscar el gol de l'empat. I l'han trobat a deu minuts pel final, amb un cop de cap de Camara.

Amb l'empat, el Trofeu de París s'havia de decidir a la pròrroga, i Pinto ha estat l'heroi blaugrana. El porter ha aturat dos penals als jugadors del PSG, mentre que el Barça ha anotat els quatre llançaments que ha hagut de xutar (Messi, Xavi, Cesc i Piqué).