Barça
Esports Barça 24/01/2011

Piqué: "Guardiola et fa entendre el futbol, i no només amb ordres, sinó que explica el perquè"

Considera que el fet que hi hagi tan bon ambient al vestidor és conseqüència directa que hi hagi tants jugadors del planter a la plantilla, "i els resultats ho demostren"

Redacció
2 min
Gerard Piqué, a la seva arribada a la gala de la Pilota d'Or

BarcelonaEl futbolista català Gerard Piqué ha exalçat el paper del tècnic blaugrana, Pep Guardiola, del qual ha destacat que és una persona "coherent, en els bons i mals moments". "M'encanta que encara que l'equip no guanyi i el critiquin, mantingui les seves idees. És un tècnic que no fa cas de l'entorn, i està molt segur de si mateix", ha afegit el jugador en una entrevista que va concedir a la FIFA en la gala de la Pilota d'Or, a principi de gener. El central blaugrana ha insistit que Guardiola "et fa entendre el futbol", i no només amb "ordres", sinó que explica "el perquè".

"Això et fa ser millor jugador, ja que saps les raons que hi ha darrere de les instruccions. Així tot té un significat", ha subratllat el futbolista del Barcelona, just en un moment en el qual molts jugadors del club català s'estan posicionant a favor que Guardiola continuï l'any que ve en el club. Gerard Piqué ha reconegut que el millor moment del 2010 va ser la consecució del Mundial a Sud-àfrica amb la selecció espanyola, perquè recorda que el país sencer "es va unir, una cosa que és complicada, però el futbol té aquesta força i nosaltres ho vam aconseguir".

A més, el jugador també ha parlat del planter del Barcelona i del seu alt rendiment en el primer equip, ja que considera que un dels factors de l'èxit del club és el gran nombre de joves que té la plantilla professional. "Ens coneixem a la perfecció. El que hi hagi tan bon ambient al vestidor és conseqüència directa d'això (l'elevat nombre de jugadors del planter). I a nivell futbolístic, els resultats ho demostren", ha argumentat el futbolista del Barcelona.

De la fàbrica de joves talents, La Masia, Piqué té clar les bases en què sustenten la feina: "A nivell futbolístic, sobretot, es prioritza cuidar de la pilota, tractar-la molt bé, mai arriscar-la, mai perdre-la, sempre buscar la millor passada i el millor control. I, en el personal, saber que no tot és el futbol, que fora del camp de joc has de ser honest, sacrificat i bon amic".

stats