Barça
Esports Barça 20/10/2011

Putes, ionquis i joves futbolistes

Avui el Barça inaugura la segona Masia, però abans del 1979 els joves del planter blaugrana vivien en pensions del centre d'una Barcelona massa fosca

Albert Solé
1 min
Francisco Lobo Carrasco va tenir una mala experiència en la seva etapa de formació. Foto inclosa en el seu llibre Regate y propina .

BarcelonaAquest vespre s'inaugura la segona Masia, més moderna que la primera, estrenada el 1979 per corregir un fet que lamenta Ramon Maria Calderé, exjugador: "Era molt fàcil perdre's com a futbolista i com a persona vivint sol a Barcelona i sent un adolescent, costava no caure en les temptacions de la ciutat d'aquella època". Els joves futbolistes d'aquella època vivien en pensions al centre d'una Barcelona de finals dels anys 70.

De fet, Francisco "Lobo" Carrasco és un dels responsables que Josep Lluís Núñez, quan va entrar a la presidència el 1978, decidís que l'antiga seu de les oficines del Barça, la Masia de Can Planes, es convertís en la residència dels joves del planter que vivien fora de la ciutat. "Li vaig explicar la meva mala experiència quan havia arribat a Barcelona dos anys abans, vivint en pensions del centre entre putes i ionquis. Vaig quedar traumatitzat i li vaig dir que allò no era el millor per a un jove futbolista".

Podeu llegir la informació completa a l'ARA PREMIUM.

stats