Barça
Esports Barça 15/12/2011

Quarta final del Mundial de Clubs per al Barça

BarcelonaDesprés d'imposar-se amb comoditat en la semifinal a l'Al Sadd catarí (4-0), el Barça jugarà diumenge que ve la quarta final del Mundial de Clubs de la seva història davant el Santos brasiler.

Els barcelonistes, que van conquistar el títol l'any 2009, després de derrotar en la final l'Estudiantes argentí (2-1), no havien tingut experiències positives fins aleshores en aquesta competició, anteriorment anomenada Copa Intercontinental i Copa Toyota.

En la primera ocasió, disputada el 1992, el Barcelona va perdre davant del Sao Paulo per 1-2. Els blaugranes, que havien conquistat la seva primera Copa d'Europa a Wembley mesos abans, van caure amb dos gols de Raí. El Barcelona s'havia avançat amb un gol de Hristo Stóitxkov.

La segona participació de l'equip català, amb Frank Rijkaard a la banqueta, va ser al 2006. En la semifinal, els catalans van derrotar l'Amèrica amb claredat (4-0), però van caure en la final davant l'Internacional de Porto Alegre (1-0).

L'únic títol fins a la data en aquesta competició data de 2009, un any en què els barcelonistes van guanyar tots els títols en joc: Lliga, Copa, Champions, Supercopa d'Europa, Supercopa d'Europa i el Mundial de Clubs.

En la semifinal, els barcelonistes van guanyar l'Atlante mexicà per 3-1, en un partit que van haver de remuntar el gol inicial dels nord-americans.

A la final, els blaugranes van patir per emportar-se el títol. Pedro va forçar la pròrroga quan quedava poc per al final del partit. En la prolongació, Leo Messi va certificar la victòria (1-2).