ESPORTS
Esports Barça 14/03/2011

Ramon Segura: “Els controls antidopatge no tenen res a veure amb l’alimentació”

L'especialista en nutrició del Barça recorda que José Mourinho era ajudant de Van Gaal al Barça quan el club va començar a subministrar suplements energètics als jugadors

Redacció
1 min

Barcelona p { margin-bottom: 0.21cm; } Ramon Segura, el doctor que assessora el FC Barcelona en temes de dietètica i nutrició, ha assegurat aquest matí en una entrevista a RAC1RAC1 que “els controls antidopatge no tenen res a veure amb l’alimentació, és com si em diguessin que prendre sucre constitueix un element de dopatge”. Segura, que ha recordat que Mourinho formava part de la disciplina blaugrana quan el club va implantar els criteris dietètics actuals, ha explicat que els ja famosos “batuts” esmentats en les sospites de dopatge “no tenen cap secret, és una simple aplicació de la fisiologia”.

Davant les sospites que des de l'entorn madridista s'estan llançant contra el club blaugrana, l'especialista mèdic ha volgut sortir al pas i ha explicat que els preparats que els jugadors del Barça prenen al final de cada partit no tenen una recepta miraculosa sinó que estan formats per diversos nutrients com la glucosa, els hidrats de carboni, les proteïnes i diverses vitamines. Segons Segura, a més, la recuperació dels futbolistes és molt més efectiva si aquest preparat s'ingereix “immediatament” després d'haver realitzat l'esforç de desgast. “Si aquests senyors del Madrid que diuen això no en saben, de fisiologia, és el seu problema”, ha conclòs el doctor Segura.

D'altra banda, Segura ha explicat que l'ara tècnic del Reial Madrid, José Mourinho, coneix les pràctiques que tenen lloc al club blaugrana, ja que els metges van començar a subministrar suplements energètics als jugadors en l'època en què el portuguès era ajudant de Louis Van Gaal a la banqueta blaugrana.

stats