ACB
Esports Barça 02/01/2011

Alan Anderson dóna la victòria al Regal Barça en l'últim sospir (63-65)

Triomf patit, però de prestigi. Els catalans, que no han jugat un bon matx, sumen l'onzena victòria de la temporada gràcies a l'efectivitat d'Anderson (17p) i Lorbek (18p)

David Jover
L'últim fitxatge del Regal Barça, Alan Anderson, fa una entrada en el partit contra el Bizkaia Bilbao Basket.

BarcelonaNo sempre es pot jugar molt bé ni fer un partit perfecte. El Barça és humà i aquest migdia a Bilbao no ha sabut trobar el seu joc. La falta de concentració en els primers minuts de partit, combinat amb el poc encert de Navarro (1/10 en tirs), ha fet que els homes de Pascual patissin fins el final.

Tot i remuntar a l'inici de la segona part, els blaugrana no han sabut tancar el partit i quan restava minut i mig pel final el desavantatge dels catalans era de cinc punts, 63-58. Lorbek i Alan Anderson, amb molta sang freda en el llançament final, han capgirat el marcador i han donat el triomf al Barça.

L'inici de partit va ser còmode pel Regal Barça guanyant per 0-7. Però van ser uns instants. Un primer parcial de 15-2 del Bilbao Basket, on va mostrar una solidesa defensiva i una agressivitat en l'atac fora del comú, va capgirar el marcador i va canviar el signe del partit.

L'avantatge dels bilbaïns va arribar a ser de tretze punts i al final del primer quart el marcador reflectia una diferència de nou punts. Després, tot i els bons minuts d'Alan Anderson, els catalans no van acabar de ficar-se en el partit i al descans els homes de Katsikaris dominaven per sis punts, 37-31.

A la represa el Barça va millorar però no va saber trencar el partir. Es va situar sis amunt amb un parcial de 2-14, però les errades en els atacs posteriors de Navarro no van permetre eixamplar la diferència. Això ho va aprofitar el Bilbao que amb dos triples de Warren va igualar el matx a 47.

En els darrers deu minuts la tensió es podia tallar amb un ganivet i el Barça, que tenia el partit perdut a falta de minut i mig (63-58), va tirar d'orgull i de qualitat i gràcies a Lorbek i Anderson va remuntar.

FITXA TÈCNICA:

63-Bilbao Basket: Fisher (3), Blums (11), Mumbrú (12), Banic (6), Sonseca (7) -cinc inicial-Jackson (6), Hervelle (6), Mavroeidis (2), Vasileiadis (0), Warren (10), Javi Rodríguez (0).

65-Regal FC Barcelona: Ricky Rubio (9), Navarro (4), Grimau (2), Lorbek (18) i Perovic (7) -cinc inicial- Vázquez (0), Ingles (1), Morris (3), Sada (4), Lakovic (0), Anderson (17), N'Dong (0)

Parcials: 23-14, 14-17, 10-16, 16-18

Àrbitres: Arteaga, Munar, Jiménez. Kosta Perovic, eliminat per cinc personals

Incidències: 8.793 espectadors al Bilbao Arena