Eurolliga
Esports Barça 24/03/2011

El Regal Barça cau al Palau davant el Panathinaikòs i perd el factor pista (71-75)

L'equip blaugrana viatjarà a Grècia amb l'eliminatòria empatada (1-1) i sense marge d'error. El tercer partit de la sèrie serà el proper dimarts 29

David Jover
Roger Grimau lluita per una pilota amb Drew Nicholas, del Panathinaikòs.

BarcelonaAl Barça li ha pogut la pressió. No la del Palau, sinó la que s’ha posat avui l’equip al damunt. Des de la tècnica rebuda per Navarro a les acaballes del tercer quart que els blaugranes no han tornat a ser els mateixos. De mirar la cistella s’ha passat a mirar els àrbitres i això es paga.

La defensa del Panathinaikòs en els darrers quinze minuts ha estat de llibre. Ha combinat una defensa en zona amb una mixta sobre Navarro i no li ha donat cap espai al Barça. A tot això, l’encert de Diamantidis i Sato des de l’exterior ha acabat de decidir el partit.

Al final del primer quart el Barça ho tenia tot de cara. Del 17-10 s’ha passat al 28-12 i el Palau ha començat a pensar en el 2-0 per encarrilar l’eliminatòria. Però Obradovic és gat vell i ha portat el partit per una altra banda, la del contacte fins a l’extrem i les alternatives defensives.

L'arbitratge descentra el Regal

El nivell d’intensitat ha pujat molt i el Regal, poc a poc, ha començat a patir en atac fins el punt de veure com els grecs se situaven a un punt, 57-56, a l’acabar el tercer quart. Amb Navarro més pendent dels àrbitres que de jugar, el Panathinaikòs s’ha situat vuit punts per sobre, 62-70 a falta de quatre minuts.

El Barça ha intentat l’èpica des del triple però avui no era el dia, no ha entrat. Lakovic ha pogut reduir la diferència a un punt quan restava un minut però aquest cop s’ha sortit de dins. Al final, 71-75 pel Panathinaikòs, que amb aquest triomf recupera el factor pista. Dimarts 29, a Grècia, tercer partit de la sèrie.

Fitxa Tècnica

Regal Barça: Rubio (6), Navarro (19), Anderson (11), Lorbek (7), Perovic (2) --cinc inicial--; Sada (-), Lakovic (5), Vázquez (11), Ingles (-), N'dong (10), Morris (-) i Grimau (-).

Panathinaikòs: Diamantidis (17), Calathes (8), Sato (18), Fotsis (3), Vougioukas (-) --cinc inicial--; Maric (1), Perperoglou (-), Batiste (14), Nicholas (10), Tsartsaris (4) i Kaimakoglou (-).

Parcials: 17-10, 21-18, 19-28 y 14-19.

Àrbitres: Cerebuch (Ita), Dozai (Cro) i Zamojski (Pol)

Pavelló: Palau Blaugrana, 7.319 espectadors.