BARÇA
Esports Barça 01/09/2012

Vilanova: "Accepto la sanció, però m'agradaria que fossin capaços de mantenir el nivell tan alt"

El tècnic és conscient que cal millorar: "Estem a l'inici de temporada i s'han de reforçar alguns conceptes. Hem de millorar defensivament, però també fer més gols"

N. García
3 min
Tito Vilanova ha estat sancionat amb dos partits, tot i que el Barça presentarà recurs.

BarcelonaEl tècnic del Barça, Tito Vilanova, ha parlat en roda de premsa abans del partit contra el València. Aquest matx serà el primer dels dos que l'entrenador blaugrana haurà de veure des de la graderia després de la sanció que el comitè li ha imposat per ser expulsat contra l'Osasuna.

"La temporada acaba de començar. El del València és un partit molt important, ja que cal recordar que va empatar al Bernabéu", ha dit Vilanova, que ha destacat les qualitats del rival d'aquest diumenge: "És un equip que va molt bé a l'espai i que a pilota aturada et crea moltes ocasions". A més, sobre la situació a la Lliga, ha sigut clar: "Portar 5 punts al Madrid no és significatiu. Queda moltíssim".

Preguntat per si estava preocupat pels problemes en defensa de l'equip en aquest inici de temporada, Vilanova ha afirmat: "Estem a l'inici de temporada i s'han de reforçar alguns conceptes. Sabem que el Madrid, en aquests partits, amb el camp sec, ens intenta buscar l'esquena i així ens van fer els dos gols. Intentarem millorar, però això també vol dir fer més gols, no només millorar defensivament".

El tècnic, que no podrà asseure's a la banqueta del Camp Nou –el segon entrenador, Jordi Roura, ocuparà el seu lloc–, ha dit que accepta la sanció, però ha recordat: "Això és un avís per a tots els jugadors i els entrenadors. M'agradaria que els àrbitres mantinguessin tan alt el llistó i que si li dius al linier que és falta siguin dos partits. Jo accepto la sanció, però m'agradaria que fossin capaços i que tinguessin personalitat per mantenir el nivell, és a dir, que si un altre entrenador fa el mateix el sancionin igual".

Alves i Puyol

Tito Vilanova ha comentat que Alves "s'ha entrenat bé", si bé s'esperaran a aquest diumenge al matí per decidir si pot entrar en la convocatòria: "Encara no he parlat amb els metges i amb els 'fisios', cal veure com s'ha trobat ell". El tècnic blaugrana també ha parlat de l'estat del capità, Carles Puyol: "El Carles ha fet una part de l'entrenament amb el grup i aquest diumenge al matí, en l'última sessió, mirarem si està en condicions de jugar".

Preguntat per com està Villa i pel fet que hagi sigut cridat pel seleccionador Vicente del Bosque, el tècnic ha afirmat: "Ha d'anar sumant minuts a poc a poc. Ha tingut una progressió molt bona en els últims dies. Dijous es va entrenar molt bé i crec que és bo que l'hagin convocat amb la selecció per a la seva autoestima. De mica en mica anirà assumint més minuts durant els partits i serà bo per a nosaltres".

Abans de l'entrenament, l'equip ha ovacionat Andrés Iniesta, triat millor jugador d'Europa de la temporada passada. "Qualsevol dels tres jugadors podria haver guanyat. Són molt bons jugadors i, en el cas de l'Andrés, ell porta molts anys aconseguint molts títols. És un premi merescut. És un orgull per al club que, entre els tres finalistes a millor jugador d'Europa, n'hi hagi dos del Barça", ha destacat Vilanova

Fontàs i Dos Santos

Tito Vilanova també s'ha referit als dos jugadors que en principi havien de marxar cedits però que s'han quedat al club. Sobre Andreu Fontàs, ha dit: "No s'ha trobat un equip que interessés les tres parts. Fontàs sabia que era bo marxar i progressar però no s'ha trobat la millor opció", mentre que sobre Dos Santos, el tècnic ha explicat que el jugador "ha decidit quedar-se aquí, és una decisió seva". Per Vilanova, "que continuïn l'únic que farà és que haguem de deixar més jugadors fora. Haurem de descartar dos jugadors més".

stats