Barça
Esports Barça 22/12/2010

Rosell: “Fins ara, el millor que fet és vendre Ibrahimovic, i el pitjor, la política de comunicació”

El president defensa de nou l'acord amb la Fundació Qatar, i deixa clar que està convençut de la renovació de Pep Guardiola

Toni Padilla
4 min
Sandro Rosell, amb Sánchez Llibre a Cornellà-El Prat

Barcelona p { margin-bottom: 0.21cm; } Sandro Rosell ha dit la seva sobre l'actualitat del club en la primera jornada de trobada amb els mitjans de comunicació des de que és president del club. Just després de saber-se que Eduardo Galeano és el guanyador del Premi de Periodisme internacional Vázquez Montalbán, Rosell ha contestat totes les preguntes.

Un dels temes estrella va ser la renovació de Pep Guardiola i Dani Alves. Rosell ha afirmat que “les seves renovacions no són urgents, però són importants. Tot té un procés, un tempus que cal seguir per fer les coses tal i com toca”. Concretament, sobre el lateral brasiler ha dit que “Alves està fent el que li pertoca, però treballarem plegats per la renovació. No m'imagino un Barça sense Alves a curt termini, però el club està per sobre de tothom”.

En el cas de Guardiola, Rosell va dir en primer lloc que “amb aquest tècnic i aquests jugadors, ser president del club és molt fàcil”. I també que “Guardiola tindrà una renovació com vulgui. Renovarà per 4, 3, 2 o 1 any, però la fórmula 1+1+1 que li agrada cada dia m'agrada més a mi”. A més, segons Rosell “no només m'agradaria que en Pep fos com l'Alex Ferguson de club, sinó que m'agradaria que fos com en Beckenbauer i acabés en càrrecs directius del club, però cal anar mica en mica”. Rosell ha admès que hi ha feeling, i que “no hi ha ni un sol motiu perquè no passi. Si t'agrada apostar, aposta que renova”.

En ser preguntat sobre quina és la decisió de la que està més satisfet del que porta de mercat, Rosell ha afirmat que “la venda d'Ibrahimovic és una de les decisions més importants, perquè esportivament i com a grup l'equip ha millorat molt”.

Una altra decisió que omple d'orgull a Rosell és haver “tancat l'acord amb la Fundació Qatar, doncs ens permet mantenir les promeses de no fer pagar més als socis, no vendre patrimoni i seguir sent un club poliesportiu”.

A l'hora de fer autocrítica, el president creu que “potser no ens hem explicat bé. Alguns prefereixen parlar i no fer, i nosaltres preferíem fer. Però potser, com a autocrítica, ens ha faltat explicar-nos millor. I també m'agradaria haver millorat abans la situació econòmica, potser ens falta una mica de temps. Em fallat en l'àrea de comunicació”. Aprofundint sobre aquest aspecte, Rosell ha reconegut que “l'error és meu per no haver parlat en aquests tres o quatre mesos. Hauré de parlar més. Perquè a nivell de comunicació en general ara hi ha més informació que abans, però hi ha la sensació que no he parlat prou, i la culpa és meva”. El dirigent fins i tot ha acceptat que “et mentiria si et dic que les crítiques no m'afecten, és clar que m'afecten. Però t'acostumes i relativitzes en funció de l'origen dels missatges”.

Rosell, però, no creu que el dia del desplaçament a Pamplona fos un dels dies en que calia que ell parlés, admetent que era amb la seva família a “la casa de la muntanya”.

L'afer de la comunicació també ha servit per establir paral·lelismes amb Mourinho, qui ha demanat públicament suport del director tècnic i una reunió amb el president. Rosell creu que “aquí s'ha dit que es deixava sol en Pep. Ell deia que no ho entenia, perquè sempre treballem plegats, de bracet. Potser no s'ha explicat bé, però és en Pep qui ha de dir si se sent sol, i va dir que no. La millor resposta és la seva....i de que faria amb un tècnic que es queixes? Doncs tenim la sort de tenir una pedrera de jugadors i de tècnics. La gran diferència del Pep amb altres que ell estima el Barça, es soci i entén el què significa. Com va dir l'Evarist Murtra, el Pep sempre fa el millor pel club, i no pensa en ell".

Sobre la relació amb Johan Cruyff, Rosell creu que cal deixar passar temps, tot i que va contestar durament la frase de l'holandès, qui afirmava que amb l'acord amb la Fundació Qatar comporta que el Barça ja no és més que un club. El president afirma que “respecto totes les opinions, però no és encertada. Qui és del Barça des de que neix sap perfectament que som més que un club. Ho som. Si no ho sap, vol dir que no ha nascut del Barça”. A més, Rosell ha deixat clar que no ha faltat mai al respecte a Cruyff, tot i que es disculparia si així fos. La relació entre els dos però, és tensa, i per exempe, Rosell ha recordat que “no m'agrada que ningú parli malament del Leo”, recordant quan Cruyff va dir que no podia ser que Messi no parlès anglès.

Altres aspectes van ser un balanç econòmic del club, amb un deute de 600 milions d'euros -250 d'ells als bancs-, l'assemblea del club, a la que defineix com la millor de la història, i negar que s'hagi augmentat el preu dels abonaments, doncs l'augment que s'ha produït és “el 4% de l'IVA i del IRPF. El club no guanya més duros”. Rosell també està satisfet de les negociacions per remodelar el Miniestadi.

Finalment, va negar que s'hagi tancat el traspàs de Nolito al Benfica, i va recordar que els socis tenen la capacitat de portar a votació per voluntat pròpia l'acord amb la Fundació Qatar a l'assemblea de compromissaris.

stats