Barça
Esports Barça 22/12/2011

Rosell: "L'actitud del Madrid ha canviat. No té res a veure a la de la temporada passada"

Passa pàgina i desvela que Florentino li va desitjar sort abans del Japó i que li va enviar una carta per felicitar-lo després del Mundial de Clubs

Martí Molina
3 min

BarcelonaEn l'última roda de premsa de l'any, Sandro Rosell ha estat categòric sobre com estan les relacions entre el Barça i el Reial Madrid: "normalitzades". I és que després de la tensió dels últims clàssics, i en especial del final de la temporada anterior i el principi d'aquesta, el president blaugrana ha assegurat que "l'actitud del Madrid ha canviat, no té res a veure a la de la temporada passada".

"Estem en una situació de normalitat. No hi ha hagut perdó, però amb els fets ja s'ha vist que ha canviat la cosa. Per a mi són més importants els fets que les paraules. Allò que no era bo ha desaparegut. Hem passat d'una situació negativa a zero, que està bé, i és com ha de ser", ha comentat Rosell, qui ha afegit que "són coses que passen, però quan l'aigua ja ha passat ja no fa moure el molí".

El president del Barça també ha confirmat que va ser el propi Florentino Pérez (president del club blanc) qui va ordenar retirar la famosa pancarta on es feia referència al dit de Mourinho; i ha desvelat que "Florentino ens va desitjar sort abans de marxar al Japó i tornant ens va enviar una carta per felicitar-nos", com una mostra de les relacions de "normalitat" entre els clubs.

També ha dit que "hi ha cap pacte amb Florentino perquè intenti fitxar algun jugador del Barça. Però em sembla que ni així hi voldria anar cap dels nostres".

Per últim, i sobre els partits entre Barça i Madrid, ha comentat: "si hi ha molts clàssics a l'any al final acaba baixant l'interès. Baixen els drets de televisió, baixen les assistències... com en tot a la vida hi ha d'haver un balanç. M'agradaria que no n'hi haguessin tants, perquè això acabarà essent com el caviar. Si t'agrada i en menges cada dia t'acaba cansant".

Pilotes fora en el fitxatge de Neymar

Sandro Rosell ha fet aquest dijous el mateix que van fer en el seu dia Pep Guardiola o Toni Freixa, entrenador i portaveu de la junta respectivament: tirar pilotes fora en el possible fitxatge de Neymar. "Si estiguéssim interessats en Neymar no ho diríem. És jugador del Santos. Nosaltres no fem negociacions amb llums i taquígrafs, perquè així s'apuja el preu i s'encareix el preu del jugador", ha comentat Rosell, que ha posat d'exemple el fitxatge de Cesc, que al seu entendre es van fer d'aquesta manera.

Encara en matèria de fitxatges, el president del Barça s'ha mostrat optimista sobre la renovació d'Abidal: "Crec que aviat s'anunciarà. Queden serrells de tipus fiscal i estem fent un nou contracte que s'ajusti a la llei. Però penso que és imminent".

D'altra banda, ha explicat que "excepte el cas de Chigrinsky, que era una qüestió urgent per pagar nòmines pendent, la resta d'altes i baixes tenen el 100% de l'aprovació dels nostres tècnics i la direcció tècnica". I també s'ha fet ressò del cas Hleb: "L'hem de treballar. El que segur que no passarà és que s'incorpori al primer equip. Li hem de buscar una sortida".

Nou aval a Qatar Foundation

Un periodista de la cadena Al Jazeera Sport ha interrogat el president del Barça sobre el patrocini de Qatar a la samarreta, i Sandro Rosell ha estat taxatiu: "La valoració és positiva per tres motius. Perquè el 90% dels socis van dir que sí, que volen Qatar Foundation a la samarreta. Perquè la inversió que fa Qatar al Barça ens permet rebaixar el deute i continuar pagant les nòmines. I la tercera dada és que per primera vegada de la història és la més venuda al món, de tots els esports i ciutats i marques esportives. Ha rebentat totes les estadístiques. I duu Qatar escrit. De no agradar, no la comprarien".

"La temporada ja és molt bona"

Per últim, Sandro Rosell ha volgut fer una valoració d'aquesta temporada que encara no ha arribat a l'equador, però en la qual els blaugranes ja s'han alçat amb tres títols: "La temporada ja és molt bona. No és una qüestió de títols, només. És el què i el com. Passi el que passi ja es pot dir que la temporada és molt bona", ha dit el màxim mandatari, que ha afegit que "si cauen un dels 'gordos' 'gordos' (Lliga i Champions), encara serà millor".

stats