Barça
Esports Barça 20/04/2012

Rosell: "El nostre model econòmic és el Bayern de Munic"

El president del Barça ha assegurat que el model futbolístic actual és molt bo i que no pretén canviar-lo però en l'econòmic vol millorar alguns aspectes

Efe
2 min
El Barça que somia Sandro

BarcelonaEl president del Barça, Sandro Rosell, ha afirmat que el club mai renunciarà al model futbolístic actual, però va precisar que en el terreny econòmic hi ha millores d'aportar seguint el camí del Bayern de Munic alemany.

En una entrevista concedida al dominical del diari francès "L'Équipe", que aquest dissabte dedica un especial al Barça, Rosell va assegurar que "farem el necessari perquè en el futur els nostres nois continuïn jugant amb el mateix plantejament".

"El Barça ha guanyat alguns títols amb un estil que no és el seu. Als socis no els va agradar, no estaven contents tot i la victòria", ha indicat el president barcelonista.

Rosell ha assenyalat que "després d'haver guanyat tot" el seu club "s'ha de mantenir, intentar seguir entre els millors, en el terreny i fora".

"En el futbol hi ha cicles i hi haurà un dia que el Barça no guanyarà. En aquest moment haurem de seguir defensant la nostra exemplaritat, la nostra singularitat. I és fora del terreny on ho aconseguirem, perquè a força de perseverança l'èxit torna al camp", va assenyalar.

El president va considerar que el seu projecte consisteix "a fer del Barça també un model econòmic", que no ho va ser en els últims anys.

"Hem heretat un deute d'uns 500 milions d'euros. Hem imposat una política d'extrema austeritat des de fa dos anys i hem rebut l'ajuda de la Fundation de Qatar. Sense aquesta ajuda estaríem en gran dificultat", va dir.

Rosell ha indicat que espera inscriure en els estatuts del club algunes normes, com que el deute sigui "acceptable" o que no es pugui posar en perill el patrimoni del club, com, va dir "estava a punt de fer" el seu antecessor Joan Laporta.

Rosell va dir donar suport a les reformes del president de la UEFA, Michel Platini, en particular la defensa dels clubs que no són societats anònimes.

"La competència amb les societats anònimes és difícil però a la llarga som nosaltres els que tenim més èxit. Un milionari, un mecenes, arriba un dia que es cansa de posar diners i el club deixa d'existir", va afirmar .

En aquest sentit, Rosell ha assenyalat que "Messi no està en venda" per molts diners que li ofereixin. "Una societat anònima el vendria, perquè és una empresa que busca beneficis. No és el nostre cas", ha indicat.

stats