Barça
Esports Barça 05/12/2011

Ruud Gullit dirigirà la gala de la Pilota d'Or

La FIFA estudia portar en properes temporades la gala a ciutats com Barcelona, Madrid, Londres o París

Efe
1 min
Acte en què la FIFA ha anunciat els tres finalistes.

ParísL'holandès Ruud Gullit serà l'encarregat de dirigir la gala de lliurament de la Pilota d'Or del 2011 el pròxim dia 9 de gener a Zuric, segons ha explicat aquest dilluns el secretari general de la FIFA, Jérôme Valcke.

L'anunci s'ha fet a París, on la FIFA ha revelat, juntament amb la revista France Football, la identitat dels tres finalistes al guardó, que han estat els jugadors del Barcelona Lionel Messi i Xavi Hernández i el del Reial Madrid Cristiano Ronaldo.

Valcke ha afegit que estudien la possibilitat que les gales dels anys següents no se celebrin a Zuric, encara que en qualsevol cas seran en una altra ciutat europea.

"Volem portar la Pilota d'Or fora de Zuric. Potser a París, a Barcelona, a Madrid, a Londres, a una altra ciutat. No se sap encara, però en tot cas serà a Europa", ha assenyalat el número dos de la FIFA.

Des que l'any passat la Pilota d'Or es va fusionar amb el premi al millor jugador de la FIFA, el nom del guanyador es revela en una gala que té lloc a la seu de l'organització.

El premi va ser creat el 1956 per la revista France Football, que en les últimes edicions en què l'atorgava en solitari ho feia en un acte a París.

La revista conserva el dret a anunciar en la seva seu la identitat dels tres finalistes, un acte que ha tingut lloc avui.

A més, els seus corresponsals voten el guanyador, de la mateixa manera que els seleccionadors de tots els equips de la FIFA i els seus capitans.

stats