Barça
Esports Barça 24/03/2011

Sandro Rosell: “El Barça és una gran eina d’integració social”

La Fundació FC Barcelona i l’Ajuntament de Barcelona han obert el primer centre de Barcelona de la Xarxa Internacional de Centres Solidaris per a l’Educació i l’Esport (XICS)

Redacció
2 min
Sandro Rosell.

BarcelonaLa Fundació FC Barcelona i l’Ajuntament de Barcelona, amb la col·laboració del Departament de Benestar Social i Família de la Generalitat de Catalunya i de l’Obra Social ‘La Caixa’, han obert el primer centre de Barcelona de la Xarxa Internacional de Centres Solidaris per a l’Educació i l’Esport (XICS) a l’IES Ferran Tallada (Horta-Guinardó). 


Abans de la descoberta de la placa, Sandro Rosell ha afirmat que “el Barça és una gran eina d’integració social”. Precisament en relació amb la capacitat d’integració que tindrà el Centre XICS Carmel i Entorn, el president del FC Barcelona ha afegit: “Com diu el nostre himne, tant se val d’on venim”.

Finalment ha animat tots als actors implicats a “seguir fent aquesta feina”. 

El conseller de Benestar Social i Família de la Generalitat de Catalunya, Josep Lluís Cleries, ha destacat que “el Barça aprofita tota la seva capacitat de mobilització per fer accions com aquesta”. 

L’alcalde de Barcelona, Jordi Hereu, ha recordat que “el Barça és un gran ambaixador del Club a Catalunya i al món“.

“Avui el Barça guanya la Lliga dels valors i de la promoció social”, ha puntualitzat. 

Finalment, Xavier Bertolín, responsable de l’Obra Social ‘La Caixa’, també ha mostrat la seva satisfacció: “És un plaer caminar en aquesta singladura amb el Barça”. 


Més d’una cinquantena de nens i nenes del centre han fet diverses activitats esportives davant l’atenta mirada de les autoritats presents. Després han estat els alumnes els que han escoltat les paraules de Rosell, Cleries i Hereu i els que han aplaudit amb il·lusió quan s’ha descobert la placa commemorativa a façana del centre. 


És un centre obert destinat a facilitar l’accés a la pràctica esportiva, lluitar contra l’abandonament i el fracàs escolar; programa de reforç escolar; programa de suport en temes d’educació sanitària, hàbits saludables i nutrició; sessions d’educació en higiene i salut. A més, també s’ofereix un programa d’atenció a les famílies dels beneficiaris amb un espai d’acompanyament, suport i orientació sobre tot allò que els preocupi pel que fa a l’educació i les relacions familiars.



La inauguració d’aquest centre solidari de la Fundació a Barcelona s’emmarca dins del programa XICS, una iniciativa que es va posar en marxa fa quatre anys. Amb aquest nou espai, la Fundació del FC Barcelona disposa de 13 centres solidaris arreu del món que ajuden 10.000 beneficiaris.

stats