Barça
Esports Barça 04/03/2013

Sandro Rosell: "Vam signar un pacte preelectoral amb diferents grups, i entre ells hi havia un representant dels Boixos"

El president del Barça admet que va ser un error vendre entrades a diferents grups d'animació sense comunicar-ho als Mossos d'Esquadra

Albert Solé
2 min
Sandro Rosell, arribant a la sala de premsa

BarcelonaEl Barça ha explicat que ha venut 110 entrades a 10 euros cada una a socis i penyes al Gol Sud baix en tots els partits des de l'inici del 2013, tot i que a l'octubre de 2012 van dir que avortaven el projecte.

I en aquest context, va succeir l'esdeveniment amb la bengala contra el Madrid a la Copa. "Com a conseqüència de tot això hem decidit interrompre aquesta venda, esperar la sanció de la conselleria, i defensar-nos si és desproporcionada, i augmentar la seguretat a l'estadi amb més escorcolls, i per això demanem disculpes", ha comentat Toni Freixa, portaveu del club.

Hi va haver pacte amb els Boixos?

"Aquest pacte preelectoral va ser signat amb tots els grups que van voler, i sí que hi havia un representant dels Boixos Nois, però amb la premissa de tolerància zero, però ara ja no ho podrem saber", ha admès per primer cop el president Sandro Rosell.

"A la campanya, un dels punts importants era i és l'animació. El Camp Nou és un dels estadis on costa més animar. Volíem que hi hagués més animació, amb la base de tolerància zero a la violència, però no podrà ser. No ens n'hem sortit, és una llàstima. A mig termini no és una bona notícia", ha dit el president.

"La demostració és que no ha passat res, tret de la bengala, que no té res a veure amb aquestes 110 entrades, perquè no sabem quin origen té la bengala".

Sandro Rosell lamenta que hagin hagut d'avortar el projecte: "Aquestes entrades només s'han venut als grups que nosaltres considerem que no són violents, i jo en conec algun i són la mar de normals. Aquests nois estaven a Gol Sud a baix, i la bengala va ser a baix".

Per què ho van fer a l'esquena dels Mossos?

"Som un club privat, però probablement ho hauríem d'haver comunicat als Mossos. Potser ens vam equivocar en el procés, però les persones que ens havien d'ajudar no ho van fer... Qui? No en vull parlar més, tema tancat".

Obrir la porta als Boixos?

Sandro Rosell ha explicat per què va tornar obrir la porta als Boixos Nois: "Perdonar també és un valor, i eren socis del Barça. El que s'hauria d'haver fet abans és fer-los fora de socis, però si ho eren, tenia l'obligació de parlar-hi".

"Si quedava l'1% de gent violenta, amb bona fe hem intentat treure'ls la idea del cap, o fer-los fora. Potser no hem sigut prou hàbils per unir tothom perquè animi a l'estadi, com volen els jugadors i els tècnics", ha conclòs.

stats