Barça
Esports Barça 08/03/2012

Sandro Rosell: "Messi és el millor de la història, no en veurem cap altre com ell"

El president del Barça ha parlat aquest dijous al Global Sports Forum, on ha participat en un debat sobre el paper de la filantropia en l'esport

Efe
2 min
Sandro Rosell, al Global Sports Forum

BarcelonaEl president del Barça, Sandro Rosell, ha considerat que el davanter blaugrana Lionel Messi, que va anotar ahir cinc gols històrics en la golejada contra el Bayer Leverkusen (7-0), és "el millor jugador de la història" i no se'n veurà cap altre com ell.

"Tenim la sort de viure i veure el que Messi fa. Encara veig discussions de si és el millor o no de la història. Per a mi no hi ha comparació, és el millor jugador de la història i no en veurem cap altre com ell. Disfrutem-ho, perquè és increïble, és una cosa estratosfèrica", ha opinat el dirigent blaugrana.

Durant una conferència al 'Global Sports Fòrum' que se celebra aquests dies a la capital catalana i que reuneix destacades veus de l'esport mundial, Rosell ha qualificat l'astre argentí de "jugador espectacular", encara que ha recordat que està acompanyat també d'"uns jugadors espectaculars i un equip que juga de meravella".

En aquest sentit, ha comentat una anècdota de la passada nit al Camp Nou, quan es va trobar el seleccionador argentí, Alejandro Sabella i, en to de broma, el va instar a "fixar-se en el número deu, perquè és bastant bo i m'imagino que té dubtes de si convocar-lo o no", li va dir.

"A la mitja part vam parlar una altra vegada i li vaig preguntar si ja estava decidit. I em va dir que encara tenia dubtes", ha dit entre rialles sobre l'actuació de Messi, que al descans havia anotat dos gols i va marxar al final amb cinc en el seu compte particular.

També Rosell ha elogiat Pep Guardiola. "Que hi hagi un tècnic, format des de petit al Barça, que tingui el valor de fer pujar un jugador tan jove (Cristian Tello) i fer-lo jugar, si no tens un entrenador que arrisca, això no passa mai".

En aquest sentit, el president ha posat èmfasi en com les estrelles del primer equip traspassen als jugadors de les categories inferiors aquest vincle sentimental cap al club.

"La part de l'èxit de tota aquesta història és que la gent que ho ha d'explicar, jugadors i tècnics, s'ho creen perquè ho han viscut i han tingut aquesta educació de vida", ha assenyalat.

Perquè, segons el seu parer, la majoria de jugadors culers "són del Barça de veritat, no d'allò que 'de petit somiava jugar aquí' i aquestes històries que s'expliquen quan es fitxa per un equip".

"Ahir -ha prosseguit-, al final del partit, hi havia vuit jugadors al terreny de joc formats a la Masia. Això dóna el caràcter real que saben el que senten, la solidaritat, el barcelonisme, el catalanisme. Això és el secret del que és aquesta característica diferencial amb qualsevol altre equip del món".

En una conferència que ha versat sobre el paper de la filantropia en l'esport, Rosell ha assegurat que el seu orgull és "fer-ho bé dins i fora del camp, encara que a vegades surt bé i altres no. Ens equivoquem moltes vegades", ha admès.

I, malgrat apuntar que arribar a la final de la Lliga de Campions, "més que un somni, és un objectiu esportiu", ha reconegut que l'orgull real del club blaugrana serà que algun dia "tots els nens del món siguin del Barça". "I no és una utopia", ha conclòs.

stats