BARÇA
Esports Barça 27/04/2012

Rosell: "L'adéu de Guardiola ha estat la decisió més complicada d'acceptar"

El president del Barça anuncia que el tècnic del Barça, Pep Guardiola, deixarà de ser l'entrenador del Barça aquest estiu

Nuria García
2 min
El president del Barça, durant la roda de premsa

Barcelona"Us hem convocat aquí per anunciar-vos que el tècnic del Barça, Pep Guardiola, deixa de ser entrenador del Barça". Aquestes han estat les primeres paraules del president del Barça, Sandro Rosell. "Us vull manifestar el respecte i compromís del club envers la seva decisió", ha comentat el president.

Rosell ha volgut donar les gràcies a Guardiola per aquests quatre anys al Barça. "Gràcies Pep per la felicitat que ens has aportat, per perfeccionar un model futbolístic que mai podrà ser qüestionat, per haver representat aquest club, pel teu suport, el teu afecte i la teva estima", ha destacat Rosell, abans d'acabar dient: "L'agraïment del barcelonisme serà etern per al millor entrenador de la història del nostre club".

Guardiola és culé des que va néixer. Des de la nostra part, només reiterar l'agraïment i valorar l'herència que ens deixa. Agrair-li en nom del club la representació que tant i tant orgullosos ens ha fet sentir.

Després de cedir la paraula a Guardiola, el president ha tornat a parlar: "A més de tots els títols que ha guanyat en Pep, jo em quedo amb el triofeu a l'orgull. Nosaltres hem guanyat aquest campionat. Des que recordo ser culé, jo mai havia vist la reacció que dimarts vaig veure al Camp Nou. Això és un títol que en Pep ha guanyat. No estarà en cap copa al Museu, però és un dels més importants".

"Esportivament, seguim igual de bé i crec que Zubi i en Tito planificaran l'any vinent. Partim d'una base boníssima com quan vam entrar. Ara és mirar què es pot millorar. Mai s'ha d'estar conforme amb el que es té, per això hem de seguir millorant", ha dit Rosell, que ha afegit: "Són els valors, com explica les coses: amb educació, amb esportivitat, sabent guanyar i sabent perdre. Hem d'aprendre del que ell ens ha deixat durant aquests cinc anys".

Preguntat per com ha rebut la notícia de l'adéu de Guardiola, el president ha dit: "Ha estat la decisió més complicada d'acceptar. Si hagués decidit jo, en Pep seguiria. És una decisió personal i s'ha de respectar. El que ha fet que prengui aquesta decisió és el temps i l'hem de respectar".

"L'esperança és l'últim que es perd", ha dit Rosell, abans de fer broma explicant que va escriure una carta als reis demanant la renovació de Guardiola: "Els reis no s'han portat bé, però de petit demanava la bicicleta i l'scalextric i sabia que no me'ls portarien, però no es pot perdre la fe"

stats