Futbol
Esports Barça 10/07/2012

La Supercopa d'Espanya entre Barça i Madrid es disputarà els dijous 23 i 30 d'agost

També s'ha aprovat que la final de la Copa del Rei sigui el dissabte 18 de maig, en comptes del dimecres 8, i tan sols hi haurà una jornada de Primera entre setmana

Efe
2 min
Messi i Pepe lluitant per la pilota en el Madrid-Barça de quarts de final de la Copa / REUTERS

MadridL'Assemblea de la Federació Espanyola de Futbol (RFEF) ha aprovat que la Lliga comenci el cap de setmana del 18 i 19 d'agost i acabi l'1 de juny a Primera Divisió, i que la final de la Copa del Rei es jugui el dissabte 18 de maig, en lloc del dimecres 8, com havia proposat la Lliga de Futbol Professional (LFP).

El calendari s'ha aprovat sense vots en contra. La temporada arrencarà amb la Supercopa d'Espanya, que finalment celebrarà el partit d'anada el dijous 23 d'agost al Camp Nou i el de tornada, el dijous 30.

Una única jornada intersetmanal

A la Primera Divisió només hi haurà una jornada en dimecres, que serà la penúltima, el 29 de maig. El calendari preveu una variació per als equips finalistes de la Copa del Rei, que jugaran els partits de la jornada número 36 de Primera o 39 de Segona el dimecres 8 de maig.

A Segona no hi ha jornades previstes en dimecres. La competició regular acabarà el diumenge 9 de juny, i després es jugaran les eliminatòries d'ascens els dies 12, 16 19 i 23.

Els quarts de final de la Copa del Rei es jugaran el 9 de gener, l'anada, i el 16, la tornada, i les semifinals també quedaran resoltes al gener, el 23 l'anada i el 30, la tornada.

Calendari de la selecció espanyola

El calendari reflecteix també els compromisos de la selecció espanyola, que jugarà el primer amistós després d'aconseguir el títol de l'Eurocopa el 15 d'agost, a Puerto Rico.

La selecció espanyola jugarà el primer partit de classificació per al Mundial de Brasil 2014 el dimecres 11 de setembre a Geòrgia, el 12 d'octubre a Bielorússia i el 16 contra França a casa.

Espanya-Finlàndia, el 22 de març, i França-Espanya, el 26 de març, són els altres compromisos de la selecció absoluta previs a la participació a la Copa de les Confederacions del Brasil 2013, que començarà el 15 de juny de l'any que ve.

stats